*Nettavisen* Sport.

Rambekk i limousin til Charlton

Odds Anders Rambekk skrev tidligere i uka under for Lillestrøm, men det er vel tvilsomt om han blir tatt like godt imot på Åråsen som hos Premier League-laget Charlton.

17.09.04 07:03

Rambekk er Charlton-fan, og reiser minst én gang i året over for å se laget sitt. Da blir han tatt i mot som en konge.

I Odd-miljøet tror flere at han er æresmedlem.

- Det høres nok litt finere ut enn det virkelig er, sier Rambekk.

Tatt godt i mot
Men forteller en historie som gjorde han til svoren Charlton-fan som ung.

- Det var gamle 1. divisjon. Charlton lå alltid under streken, men reddet seg også alltid. Da begynte jeg å følge med dem, sier Rambekk.

- En gang skrev jeg til klubben og ba om autografer. Tilbake fikk jeg også en fotball. De tok seg veldig av meg. I begynnelsen av tenårene skulle jeg på kamp, og ringte over for å få billett. De kunne egentlig ikke selge billetter over telefon da - for at rivaliserende fans ikke skulle ende på samme del av tribunen, fortsetter han.

- Men karen jeg snakket med, Keith Gale, stilte meg en masse spørsmål og sa til slutt at det var greit. Vi hadde en deal hvis jeg kom dagen før kampen til et bestemt klokkeslett. Jeg kom én time for sent, og da jeg møtte Gale var han helt forstyrret. Han var redd for at noe hadde skjedd. Så ble vi bare venner, sier Rambekk.

Vinket til Fevang
Og forteller realiteten bak limousin-historien.

- Keith, som jobber i Charlton, har en skikkelig fin bil. Én Jaguar tror jeg. Hver gang vi skal på kamp blir vi hentet av ham i den bilen, og kjører rett gjennom de sperrede gatene og helt frem til banen, sier Rambekk.

- Det ble ekstra morsomt da jeg var på én kamp i fjor. Morten Fevang skulle også på kampen, men visste ikke noe om meg. Det var skikkelig grått, kaldt og guffent da jeg kom kjørende og fikk øye på Morten. Da rullet jeg bare ned vinduet, og vinket til ham, sier Rambekk og gliser.

- Vi gikk der sammen med alle andre, så kom den kaksen. Han bare satt der i Jaguaren og gliste, sier Fevang glisende.

Med i biografi
Rambekks navn står også i en Charlton-biografi som omtaler alle klubbens leveår, og hvor en del utenlandske fans blir nevnt bakerst i boka.

- Jeg tror Keith Gale må ha kjøpt meg en plass, sier Odd-spilleren.

Lørdag spiller Charlton borte mot Birmingham.

- Jeg følger med på resultatene og håper de vinner, men Charlton betyr ikke alt for meg, påpeker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.