Gå til sidens hovedinnhold

Ramos kan bli utestengt i to kamper om han fikk gult kort med vilje

Den spanske midtstopperen gikk langt i å antyde at han pådro seg gult kort med vilje mot Ajax.

Real Madrid fikk med seg et noe heldig 2-1-resultat borte mot Ajax onsdag, og dermed er Madrid-laget soleklare favoritter til en kvartfinaleplass før returoppgjøret på Santiago Bernabeu.

Karim Benzema ga først de spanske gjestene ledelsen etter 60 minutter etter at Ajax blant annet hadde fått et mål annullert etter at VAR ble koblet inn, før Hakim Ziyech satte inn et fortjent utligningsmål etter 75 minutter.

Marco Asensio sørget imidlertid for at Real Madrid er på god vei mot kvartfinalen etter at han satte inn 2-1 tre minutter før 90 spilte minutter, og like etter lederscoringen så Ramos sitt snitt til å ta fram sin kyniske side.

Den rutinerte midtstopperen var ett gult kort unna suspensjon før kampen, og umiddelbart etter at Asensio hadde gitt de liljehvite et langt bedre utgangspunkt før returoppgjøret, la han Ajax-spiss Kasper Dolberg i bakken.

Taklingen, som ble gjort langt unna Real Madrid-målet, fremsto som noe unødvendig, og Ramos virket å forsikre seg om å få det gule kortet ved å sende noen gloser i retning Dolberg, før han tok dansken i hånden etter å ha mottatt det gule kortet.

Etter kampen gikk han også langt i antyde at det gule kortet ikke var tilfeldig.

- Ikke for å undervurdere motstanderen, men noen ganger må man ta disse avgjørelsene, og det gjorde jeg, sa Ramos til El Chiringuito TV etter kampen, ifølge Daily Mail.

Det gule kortet gjør at han normalt sett nå er utestengt i hjemmemøtet med Ajax, før han ikke trenger å tenke på suspensjon i en eventuell kvartfinale.

Les også

Ajax sjokkerte, men Real Madrid slo nådeløst tilbake

Den britiske tabloidavisen har imidlertid gjort et poeng ut av at Ramos kan risikere å måtte stå over to Champions League-kamper. UEFA-reglene tilsier at spillere vil få en to kampers suspensjon, eller for en spesifikk periode, om de pådrar seg et gult eller rødt kort med vilje.

Ramos' lagkamerat Dani Carvajal har erfaringer med nettopp det, for høyrebacken måtte stå over to kamper etter å ha pådratt seg et gult kort i sluttminuttene mot APOEL i en 6-0-seier forrige sesong.

Ramos har blitt anklaget for å ha pådratt seg gule kort med vilje også tidligere. Både han og Xabi Alonso pådro seg gule kort på overtid i en Champions League-kamp mot Galatasaray i 2013, mens den samme duoen var i søkelyset for det samme da Real Madrid ledet 4-0 mot Ajax i 2010.

Kommentarer til denne saken