Gå til sidens hovedinnhold

Ramos med tårevått farvel til Real Madrid. Mener én ting gjør avskjeden ekstra tøff

35-åringen takket både klubben, fansen og medspillere. Han hadde imidlertid et ønske om å si farvel på en litt annen måte.

Onsdag kveld sprakk nyheten om at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid. Den spanske storklubben bekreftet nyheten om 35-åringen i en kort pressemelding.

Torsdag ble det avholdt en seanse for å takke veteranen for innsatsen.

- Skulle ønske å si farvel

Ramos kom til Real Madrid fra Sevilla i 2005 og har spilt over 600 kamper for klubben. Han har vunnet fire Champions League-titler og fem La Liga-titler der.

- Real Madrid kommer alltid til å være i mitt hjerte. Ingenting annet kommer noengang til å bli som Real Madrid, sier 35-åringen på pressekonferansen.

- Da jeg kom hit var jeg bare et barn. 19 år. Jeg vik takke klubben, presidenten, trenerne mine, lagkameratene og fansen. Tusen takk, Real Madrid. Klubben vil alltid være i mitt hjerte. Jeg håper å komme tilbake hit en dag, sier Ramos.

Siden nyheten om at Ramos nå er ferdig i Real Madrid kom etter sesongen, innrømmer midtstopperen at det er én ting han gjerne skulle fått gjort.

- Jeg skulle ønske å si farvel til fansen på stadion vår, sier han.

- Etter å ha vunnet 22 titler, noe som kostet både innsats, offervilje og dedikasjon, er en stor periode nå ved slutten. Dette er det vanskeligste øyeblikket i mitt liv.

- Mannen fra La Decima

Real Madrid-president Florentino Perez snakket også fra podiet.

- Det er en følelsesladet dag for alle som elsker Madrid. Det gjelder for meg også. Dette er en vanskelig dag. Dette handler om kjærlighet og atter kjærlighet. Jeg kommer aldri til å glemme 8. september for 16 år siden, da han kom hit, sier Real Madrids mektige president Florentino Perez om stjernespilleren.

- Madrid-fansen vil aldri glemme deg, Sergio. Du er en ikonisk kaptein. En spiller som aldri ga opp. Tusen takk for alt. Du vil alltid være mannen fra La Decima, sier han.

La Decima er et uttrykk som brukes om da Real Madrid vant sin tiende Champions League (og serievinnercup)- tittel i 2014, da Atletico Madrid ble slått i finalen. Ramos scoret det viktige 1-1-målet i den kampen tre minutter på overtid i ordinær tid.

Neste stopp?

Det er allerede snakk om hva som blir neste stopp for 35-åringen og han blir koblet med klubber som Manchester City, Manchester United og franske PSG.

En mulig retur til gamleklubben Sevilla har også blitt nvent, men ifølge journalisten Fabrizio Romano er det ikke aktuelt med en retur dit nå.

Romano skriver at veteranen allerede er i forhandlinger med en ny klubb om en overgang, men velinformerte journalisten nevner ikke klubben med navn.

Ifølge Marca ønsket Ramos to års kontraktforlengelse i Madrid, mens klubben tilbød ett år til 10 prosent lavere lønn. De ble ikke enige, og dermed er Ramos' tid i klubben over.