Gå til sidens hovedinnhold

Ramovic vil saksøke Tromsø

- De forholder seg ikke til kontrakten, hevder den tidligere keeperen.

(Nordlys.no): Sead Ramovic og TIL ble enige om en sluttpakke i forkant av at den tidligere TIL-keeperens overgang til tyrkiske Sivasspor i sommer.

Etter det Nordlys kjenner til inneholdt avtalen sluttvederlag både for lønna som Ramovic hadde utestående på rundt 850.000 kroner, samt feriepenger for 2010 på rundt 200.000 kroner, og som ifølge kontrakten skulle utbetales i løpet av ei uke etter at avtalen ble inngått.

Feriepenger
I tillegg skal feriepengesummen bli utbetalt netto, det vil si at TIL må dekke skatteutgiftene som vil komme i tillegg, på rundt 100.000 kroner.

Etter det Nordlys erfarer er det feriepengene Ramovic nå hevder TIL ikke har betalt, i henhold til sluttpakken.

Ramovic bekrefter overfor Nordlys at han vurderer rettslige skritt overfor TIL.

- Det stemmer at vi har en sak vi ikke er enig om, og at jeg vil gå til rettssak mot dem, sier Sead Ramovic til Nordlys.

- Hva skyldes konflikten?

- Det handler om én ting, at de ikke forholder seg til en kontrakt de selv har skrevet under på, og som vi var enige om, sier Ramovic.

- Er det korrekt at dette handler om at du ikke har mottatt feriepenger fra TIL?

- Jeg kan ikke kommentere innholdet. Det jeg kan si er at jeg håpet at dette ikke ville gå så langt, og at saken ville løse seg. Men jeg har ikke noe annet valg enn å gå til retten med denne saken, sier Sead Ramovic.

Skuffet
Advokat Torgeir Knutsen handler saken på vegne av Sead Ramovic i konflikten med TIL. Han vil ikke si mye om saken.

- Det er korrekt at jeg representerer Sead Ramovic, men jeg kommenterer ikke innholdet i mine klienters saker. Det eneste jeg kan si er at vi har hatt en dialog med TIL, sier Torgeir Knutsen.

Sead Ramovic er skuffet over etterspillet TIL-karrierens hans har fått.

- Etter fire år i klubben, der jeg alltid har gjort mitt beste og stått på, så er jeg skuffet over at de behandler meg slik. Jeg prøvde å unngå dette, men jeg føler at jeg ikke har noe annet valg. Hvis jeg må gå til rettssak for å få det de skylder meg, så vil jeg gjøre det.

Ville utsette
Han hevder TIL har kontaktet han, med tanke på å utsette betalingen.

- TIL ringte meg og spurte om jeg kunne vente til januar med å få pengene. Jeg sa blankt nei.

- Hvorfor kan du ikke vente? Vi forstår dette dreier seg om rundt 200.000 kroner. Du har tjent totalt 4,2 millioner kroner i året de siste sesongene i TIL. Er du grådig, Sead Ramovic?

- Jeg kommer ikke fra en rik familie, men en normal hardtarbeidende familie. Jeg vet hva det betyr å jobbe for å få det du fortjener. Og for meg og min familie er dette mye penger. Og det handler om at TIL skal forholde seg til den avtalen de har signert. Hva skal vi ellers med kontrakter, hvis man ikke trenger å forholde seg til dem? sier Sead Ramovic.

- Alle som kjenner meg vet at dette handler om å gjøre det man forplikter seg til å gjøre. Og TIL vet hva som er rett i denne saken. man kan ikke skrive under på noe, for så å gå tilbake på det, fastholder Sead Ramovic.

- Skal få pengene
TILs administrerende direktør Stig-Ove Sandnes er trygg på at TIL skal unngå rettssak mot Sead Ramovic, og lover at tysk-bosnieren skal få alt han har krav på. Spørsmålet er når.

- Dette er en ganske enkel sak. Vi er ikke uenig med Sead Ramovic om beløpet, men vi har lover og regler vi må forholde oss til i Norge. Feriepenger utbetaler vi året etter, i henhold til avtaler og lover, ellers må man betale skatt hvis det utbetales i samme inntektsår, sier Stig-Ove Sandnes til Nordlys.

- Vi har en god dialog med Torgeir Knutsen og Sead Ramovic, og jeg er sikker på at vi finner en løsning. Vi er ikke uenig om beløp, Sead skal få alt han har krav på, men vi må se på når vi kan betale. Det er tidspunktet som er utfordringen, sier Sandnes.

- Er Sead Ramovic urimelig som ikke vil vente?

- Jeg skal ikke karakterisere noen. Sead er en flott fyr, og har lov til å mene det han vil. Dette er helt ufarlig, og vi skal greie å løse dette, sier TIL-direktøren.

Les flere saker fra Nordlys

Kommentarer til denne saken