NY RANGERS - MONTREAL 0-2:

NEW YORK (Nettavisen): Ansettelsen av Alain Vigneault som hovedtrener var ment til å gi New York Rangers en offensiv drivkraft som manglet under hans forgjenger John Tortorella. Under Tortorellas styre var nøkkelen til Rangers' suksess at de var blant ligaens gjerrigste lag, mens Vigneault har rykte på seg som en trener med en god angrepsfilosofi etter tiden i Vancouver Canucks.

Men ti kamper ut i Vigneaults første sesong har Rangers vært katastrofal foran mål. Blåtrøyene har kun scoret 15 ganger. Ingen lag i National Hockey League (NHL) har scoret færre.

Før matchen mot Montreal Canadiens kunne Rangers trøste seg med at de i alle fall ikke hadde ligaens laveste scoringsgjennomsnitt. Det kan de ikke nå lenger. Buffalo Sabres scoret tre mål i et 3-4-tap mot Dallas Stars og økte gjennomsnittet sitt til 1,57 mål per kamp. Rangers gikk målløse av isen mot Canadiens og står med skarve 1,50 mål per kamp.

Til sammenligning har San Jose Sharks det beste scoringssnittet med 3,92 mål per kamp.

- Vi gjør de rette tingene
Hockeysesongen er lang og trenere samt spillere prøver ofte å bortforklare manglende scoringer ved å peke på høye skuddstatistikker og skylde på uflaks. Argumentet deres er at så lenge laget skaper sjanser så vil det jevne seg ut og scoringene vil komme.

- Vi produserer nok sjanser til å få mer ut av det offensive enn det vi gjør nå. Akkurat nå har vi vanskelig for å finne nettmaskene, men jeg tror ikke det er fordi vi ikke har besittelse. Vi gjør de rette tingene, sier Vigneault.

Rangers skyter i gjennomsnitt 29,3 ganger per kamp. Kun ni lag fyrer av færre skudd, men blant dem er Tampa Bay Lightning og Toronto Maple Leafs, to av de mestscorende lagene i NHL. I 0-2-tapet mot Canadiens endte begge lag på 27 skudd hver.

Mats Zuccarello Aasen sier seg enig i trenerens beskrivelse av sesongstarten.

- Vi skaper en del sjanser, men vi scorer ikke, så det går opp og ned. Noen kamper scorer vi i og andre kamper så scorer vi ikke i, sier Zuccarello til Nettavisen.

Zuccarello har kun scoret ett mål på de ni kampene han har fått spilletid. Det er likevel nok til delt tredjeplass blant lagets toppscorere.

HTML EMBED

Richards eneste lyspunkt
Den eneste Rangers-spilleren som har stått frem så langt i sesongen, har vært den utskjelte veteranen Brad Richards.

Han har scoret fem av lagets mål og notert seg for åtte målpoeng totalt. Richards hadde en svak fjorårssesong og ble benket i sluttspillet av John Tortorella, treneren han vant Stanley Cup med i 2004 for Tampa Bay Lightning.

I sesongoppkjøringen gikk det rykter om at Rangers ville kjøpe ut kontrakten til Richards for å senke lønnstaket til klubben. Richards fikk en sjanse til og hittil har han svart ved å dra lasset alene.

Da Nettavisen snakket med Zuccarello etter kampen mot New Jersey Devils den 24. oktober, var han full av lovord om sin tidligere rekkekamerat.

- Han er viktig for laget vårt og han er en leder, så får vi andre bare prøve å følge etter, sa Zuccarello til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp natt til onsdag mot New York Islanders, før de møter Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Anaheim Ducks og Pittsburgh Penguins i fire strake hjemmekamper.