*Nettavisen* Sport.

Rangers har fått Zuccarello-frist

Foto: Getty Images / All Over Press

Nordmannen er i praksis sikret ny NHL-kontrakt.

Mats Zuccarello (25) og New York Rangers har så langt ikke blitt enige om en ny kontrakt for nordmannen. Osloguttens agenter har derfor sendt saken inn til mekling.

Nå er datoen for meklingen fastsatt: 31. juli.

Dette betyr at partene har nøyaktig to uker på seg til å bli enige om en ny kontrakt, for beslutningen blir overgitt til en uavhengig part.

Dersom kontrakten blir fastsatt gjennom mekling, er New York Rangers forpliktet til å akseptere den. Den nye arbeidsavtalen mellom ligaen og spillerforeningen, som kom på plass først etter flere måneders lockout, slår nemlig fast at klubbene er nødt til å godta alle meklingsavtaler som har en lønn lavere enn 3,5 millioner dollar per sesong.

Blir lønnen høyere enn dette, kan klubbene takke nei.

Mats Zuccarello signerte en kontrakt på 700.000 dollar midtveis i forrige sesong, etter en sesong i Kontinental Hockey League med Metallurg Magnitogorsk. Den første NHL-kontrakten hans ga ham en grunnlønn på 900.000 dollar og såkalt «cap hit» på 1,75 millioner dollar når bonuser ble inkludert.

Mest sannsynlig får han en høyere lønn nå.

I lønnsforhandlingene er det naturlig å sammenligne prestasjonene til 25-åringen fra Løren med andre spilleres prestasjoner og lønninger i NHL.

Forrige sesong gjorde Mats Zuccarello åtte poeng på 15 grunnseriekamper. Totalt i NHL-karrieren har han 41 poeng på 80 kamper, når sluttspillet inkluderes. Det gir et snitt på 0,51 poeng per kamp.

Sammenligner man med andre spillere som har omtrent samme alder, erfaring og poengsnitt, kan man regne med at Zuccarellos lønn vil ende et sted mellom 1,7 og 2,3 millioner dollar.

Rangers ga for eksempel svenske Carl Hagelin en lønn på 2,25 millioner dollar. 24-åringen fra Södertälje har gjort 62 poeng på 112 kamper i NHL, et snitt på 0,55 poeng per kamp.

Uansett er det helt sikkert at Zuccarello ender opp med mindre enn 3,5 millioner dollar etter meklingen, hvilket betyr at Rangers ikke har lov til å takke nei.

Og det eneste måten Rangers kan unngå mekling på, er å bli enig med nordmannen om en kontrakt innen 31. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag