RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rangers sleit i åpningskampen

Foto: Scanpix / PA Photos
Sist oppdatert:
"Fjerde nivå" betyr ikke det samme som "lekestue".

Rangers har opplevd et stort fall fra toppen i skotsk fotball etter at eierselskapet ikke fikk orden på økonomien og klubben ble tvangsflyttet ned til den laveste divisjonen tidligere i år.

Den nye hverdagen for den tidligere Glasgow-giganten ble innledet med en lite glamorøs kamp på utebane i havnebyen Peterhead utenfor Aberdeen.

En kamp Rangers engang ikke maktet å vinne. Da dommeren avsluttet kampen, lyste resultatet 2-2 over spillerne.

Ikke akkurat som før
Rangers er blitt godt vant med å trekke over 50.000 tilskuere til sine hjemmekamper. Nå åpnet den nye sesongen i en liten fiskerlandsby som bare har rundt 17.000 innbyggere og et stadion med 3717 som tilskuerrekord.

Det var ikke mye som minnet om gamledager i lørdagens kamp.

Verken fasilitenene eller nivået var å kjenne igjen for Rangers-spillerne.

Motstanderne i serien heter ikke lenger Celtic eller Dundee United. De heter Stirling Albion og Peterhead.

Åtte landlagsspillere var ikke nok
Med åtte landslagspillere på banen trengte Rangers mål i siste minutt for å redde uavgjort i sin første kamp på nivå fire i skotsk fotball.

Lørdagens seriepremiere i 3. divisjon borte mot Peterhead endte med 2-2. Tidligere Brann-spiller Robbie Winters spilte fra start og var blant de mindre kjente motstanderne som ventet gjestene.

Det åpnet etter planen for Rangers lørdag da 17-åringen Barry McKay nikket de seiersvante gjestene i ledelsen etter 27 minutter. McKay scoret dermed Rangers' første mål noensinne i Skottlands laveste divisjon. Men Winters' spissmakker Rory McAllister, som bød på trøbbel for bortelaget i stort sett hele kampen, utlignet i 64. spilleminutt.

Enda verre ble det for Rangers da Scott McLaughlin dundret inn et glitrende volleyskudd for Peterhead med åtte minutter igjen.

Rangers-manager Ally McCoist stilte med åtte landslagsspillere på lille Balmoor Stadium. Likevel slet storlaget med å vise kvalitetsforskjell på lagene. Da Rangers til slutt kjempet inn målet som ga poeng var det heller ikke mye som minnet en klubb som har dominert i skotsk fotball i årtier.

I sluttsekundene fikk nordiren Andrew Little inn en retur med kneet etter at innbytter Kevin Kyle hadde nikket i tverrliggeren. (©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere