Rangers-spiller funnet død

Foto: Scanpix/Getty Images/Afp

Tragedie rammet Mats Zuccarello Aasens klubb fredag.

14.05.11 11:29

New York Rangers-spilleren Derek Boogaard ble funnet død i sitt hjem fredag, melder New York Times. Lagkameraten til Mats Zuccarello Aasen ble 28 år gammel.

Rangers bekreftet dødsfallet fredag, men ville ikke utgi flere detaljer om dødsfallet.

Det har likevel kommet fram at Boogaard ble funnet død i sitt hjem av familiemedlemmer. En rettsmedisiner bekreftet disse opplysningene, og sa at man ventet på at en obduksjon skulle ta plass. Dødsårsaken er altså ikke kjent.

- Derek var en ekstremt snill og omsorgsfull person. Han var veldig omtenksom, og vil bli dypt savnet av de som kjente ham. Våre dypeste sympatier går ut til hans familie, venner og lagkamerater under denne vanskelige tiden, uttaler Rangers-president Glen Sather i en pressemelding.

Les også:«Boogy, du vil bli savnet»

Derek Boogaard var kjent som en av de tøffeste slåsskjempene i NHL, og fikk en tidlig slutt på denne sesongen etter at han fikk hjernerystelse etter en slåsskamp med Ottawa Senator-spilleren Matt Carkner den 9. desember.

Boogaard kom til Rangers fra Minnesota Wild i fjor sommer, og hadde tre år igjen av sin kontrakt. Han scoret ett mål og hadde en målgivende for klubben.

Han har flere ganger figurert på lister over de tøffeste slåsskjempene og de mest fryktede motspillerne i NHL. Boogaard var innblandet i sju slåsskamper i sin tid i Rangers. Den siste var den 70. i NHL-karrieren, og viste seg å være den siste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.