WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 4-2:

New York Rangers og Mats Zuccarello spilte natt til lørdag bortekamp mot et Washington Capitals som har funnet tilbake til formen.

Det skulle vise seg å bli en litt for tøff oppgave for den norske ishockeystjernens lag. Zuccarello var på isen ved et av Rangers-målene i 2-4-tapet, men kom ikke med på statistikken over målpoeng.

30-åringen spilte minutter og pådro seg kampens første tominutters utvisning for slashing i første periode av kampen. Det fikk ingen innvirkning på resultatet.

Et avgjørende tidspunkt ble isteden fire minutter før full tid da Kevin Shattenkirk misset med en pasning fra baksiden av eget mål. Backen som spilte for Washington forrige sesong fant ingen lagkamreater med forsøket, og isteden kunne hjemmelaget trykke inn en retur etter å ha vunnet tilbake pucken.

- En av spillerne våre valgte feil rute og det at vi mistet pucken resulterte i scoring imot. Så det var dessverre noe vi ikke gjorde bra nok, og det ble kostbart. Etter det klarte vi ikke å komme tilbake, oppsummerte Rangers-trener Alain Vigneault, som ikke ville skylden for feilen på Shattenkirk.

- Nei, det var en av løperne våre som valgte feil vei, og det førte til at vi mistet den pucken.

Rangers-comeback

Capitals scoret kampens to første to mål. Jay Beagle og Niclas Bäckström satte pucker forbi Rangers-burvokter Henrik Lundqvist, før Zuccarellos rekkekamrater J. T. Miller og Michael Grabner ordnet en redusering i siste minutt av midtperioden. Grabner scoret målet som ga gjestene håpet om poengfangst tilbake.

Troen på et godt resultat ble ytterligere styrket da Jesper Fast utlignet til 2-2 omtrent midtveis i tredje periode. Men i sluttminuttene var det Washington som igjen viste seg sterkest. Mål av Matt Niskanen og Tom Wilson ga Capitals seier nummer fire på rad, og fem poengs luke ned til rivalen Rangers i NHLs Metropolitan-divisjon.

Rangers ligger for øyeblikket utenfor plassene som kvalifiserer til sluttspillet om Stanley Cup. Broadway-mannskapet har likevel ikke mer enn tre poeng opp til regjerende mester Pittsburgh Penguins med to kamper færre spilt.

Lillebror Subban best

I en annen NHL-kamp natttil lørdag vant nystartede Vegas Golden Knights 4-3 etter straffeslag borte mot fjorårets Stanley Cup-finalist Nashville Predators.

Dermed vant også den ferske NHL-keeperen Malcolm Subban (23) duellen mot den langt mer profilerte storebroren og stjernebacken, Pernell Karl (28), bedre kjent som P. K. Subban. Kampen var den aller første offisielle de to har spilt mot hverandre.

Malcolm Subban reddet 41 pucker, flere enn han har gjort noen gang tidligere på det øverste nivået i nordamerikansk klubbhockey. Han reddet også straffene fra Filip Forsberg og Nick Bonino da det fortsatt sto 3-3 mellom lagene etter spilleforlengelse.

Det måtte hele 12 straffer til før noen scoret, og det var Reilly Smith som avgjorde det til Vegas Golden Knights' fordel.

Øvrige kamper i NHL fredag: New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 3-5, Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 3-2 e.f., Anaheim Ducks Minnesota Wild 2-3 e.f.