Gå til sidens hovedinnhold

Rangers vil kopiere RBK

Glasgow Rangers ønsker å kopiere Rosenborg i Champions League.

Rosenborg er den klubben i Europa som har deltatt i flest gruppespill i Champions League. Trønderne kan med seier over Steaua Buceresti delta i den prestisjetunge turneringen for 10. gang på 11. forsøk.

Den bragden ønsker den skotske storklubben Glasgow Rangers å kopiere. Manager Alex McLeish hevder at «lille» Rosenborg er forbildet.

Viser muskler
- Rosenborg er det beste eksempelet på hvor dyktig en klubb kan være i det å nå Mesterligaen. Selv om de har slitt med å ta seg videre fra første gruppespill, har de klart å kvalifisere seg til turneringen ni av ti ganger. Og nå kan de gjøre det igjen. Jeg vil elske å «ta en Rosenborg», nemlig å kvalifisere seg hvert eneste år, sier McLeish til skotske medier ifølge Adresseavisen.

Han peker på at Rosenborg ikke har brukt millioner på spillekjøp og har brukt store deler av den samme spillergruppen i flere år.

Likevel viser klubben muskler i verdens antatt harderste klubbturnering mot meritterte motstandere fra England, Italia og Tyskland.

- Smigret
Rosenborgs trenerkoordinator Bjørn Hansen er smigret over at Rangers' mektige manager bruker Rosenborg som forbilde til å motivere egne spillere.

- Egentlig er vi en liten dverg i fotball-Europa. Selv om vi har hentet mange gode spillere i Norge, er vi liten i forhold til de største klubbene i Mesterligaen. Derfor er det imponerende at vi har vært med i så mange år. Men det blir vanskeligere for hvert år, sier Hansen til Adresseavisen.

Rosenborg møter Steaua i returkamp i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League tirsdag kveld. Rosenborg klarte 1-1 i første kamp etter en fulltreffer fra Thorstein Helstad like før slutt for to uker siden.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem