Gå til sidens hovedinnhold

Rangers vraket Lindros

New York Rangers bestemte seg for å ikke benytte seg av opsjonen på Eric Lindros, en av NHLs største stjerner. Dermed sparer klubben 70 millioner neste sesong.

Lindros hadde ifølge kontrakten med New York Rangers krav på 10,25 millioner dollar i lønn dersom Rangers hadde benyttet seg av opsjonsåret. Det tok de ikke sjansen på, ettersom «alle» forventer lockout i NHL neste sesong.

31-åringen er såkalt «unrestricted free agent», Anders Myrvold er for øvrig det samme, og kan skrive under for hvilken klubb han selv ønsker.

Spørsmålet er om noen vil tilby Lindros den lønna han er vant til å kreve. Forrige sesong spilte han bare 39 kamper, og scoret 10 mål og gjorde 22 assists.

På tre sesonger i Rangers spilte Lindros 192 kamper og plukket 155 poeng. Men han klarte ikke å føre klubben til sluttspillet. 28. januar i år pådro han seg sin åttende hjernerystelse i det som nå har vist seg å være hans siste kamp i Rangers-drakta.

Lindros ble kåret til ligaens beste spiller i 1994-95. Han spilte sin første åtte år i ligaen for Philadelphia Flyers, der han scoret 290 mål og 369 assists på 486 kamper.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021