*Nettavisen* Sport.

Ranheim opp fra kvalikplass etter sterk borteseier mot Haugesund

JUBEL: Ranheim-spillerne jubler etter en sterk borteseier mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Med en meget viktig returkamp mot PSV i vente slet Haugesund med å bryte ned Ranheim søndag. Eirik Valla Dønnem sikret 1-0-seier for trønderne.

11.08.19 19:57

Ut fra elleveren som møtte PSV torsdag, var Bruno Leite, Thore Pedersen og Shuaibu Ibrahim, og inn kom Ibrahima Koné, Stian Ringstad og Torbjørn Kallevåg. Det så likevel ikke ut til å hjelpe i hjemmeoppgjøret mot Ranheim.

De første 45 var meget tamme, der det nærmest ikke ble skapt en eneste sjanse. Heller ikke i den andre omgangen skjedde det stort før det var spilt 75 minutter.

I kjølvannet av et frispark fikk Eirik Valla Dønnem tid og rom til å fyre fra 18 meter. Han plasserte ballen lekkert i hjørnet. Skuddet var utakbart for Helge Sandvik i Haugesund-buret.

Hjemmelaget kjørte kampen det siste kvarteret, men kom ikke særlig nærme poeng mot et kompakt og lavtliggende Ranheim.

Flere mål ble det ikke på et halvfull Haugesund stadion. 1-0 til Ranheim gjør at de blåkledde gjestene nå har 18 poeng og klatrer fra 14.- til 11.-plass.

Haugesund er nå nummer åtte med 21 poeng. Returoppgjøret mot PSV i europaligakvalifiseringen spilles torsdag. Nederlenderne leder 1-0 fra første oppgjør.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.