Gå til sidens hovedinnhold

Ranheim opp fra kvalikplass etter sterk borteseier mot Haugesund

Med en meget viktig returkamp mot PSV i vente slet Haugesund med å bryte ned Ranheim søndag. Eirik Valla Dønnem sikret 1-0-seier for trønderne.

Ut fra elleveren som møtte PSV torsdag, var Bruno Leite, Thore Pedersen og Shuaibu Ibrahim, og inn kom Ibrahima Koné, Stian Ringstad og Torbjørn Kallevåg. Det så likevel ikke ut til å hjelpe i hjemmeoppgjøret mot Ranheim.

De første 45 var meget tamme, der det nærmest ikke ble skapt en eneste sjanse. Heller ikke i den andre omgangen skjedde det stort før det var spilt 75 minutter.

I kjølvannet av et frispark fikk Eirik Valla Dønnem tid og rom til å fyre fra 18 meter. Han plasserte ballen lekkert i hjørnet. Skuddet var utakbart for Helge Sandvik i Haugesund-buret.

Hjemmelaget kjørte kampen det siste kvarteret, men kom ikke særlig nærme poeng mot et kompakt og lavtliggende Ranheim.

Flere mål ble det ikke på et halvfull Haugesund stadion. 1-0 til Ranheim gjør at de blåkledde gjestene nå har 18 poeng og klatrer fra 14.- til 11.-plass.

Haugesund er nå nummer åtte med 21 poeng. Returoppgjøret mot PSV i europaligakvalifiseringen spilles torsdag. Nederlenderne leder 1-0 fra første oppgjør.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken