Kristiansund - Ranheim 3-2

(Tidens Krav): Det var smått utrolig at KBK sikret seg tre poeng. For ingen ting tydet på det den første timen.

For trønderne satte standarden fra start. De løp rundt gutta i blått. Arne Gunnes fikset 1-0 etter åtte minutter spill. Ledelsen kunne fort ha vært både doblet og triplet de første 20 minuttene.

Spesielt ille var det på Kristiansunds venstreside. Mikkel Konradsen Ceïde og Mikkel Rakneberg må ha lurt på hva som traff dem i starten. De var rett og slett lekestue på Nordmøre stadion. Og det med lekne, tekniske og kjappe Ranheim-gutter i hovedrollen. Hjemmelagets spillere fikk knapt være statister i første akt.

Se høydepunktene fra kampen under (bilder med tillatelse fra TV 2):

Også lagkaptein Dan Peter Ulvestad slet med å henge med på tempoet. Det var tydelig at spillerne i hvitt hadde fått beskjed om å utfordre sunnmøringen på fart. Det var i perioder vondt å se KBKs store veteran halse etter kvikke trønderbein.

Ranheim spilte seg fram til sju kjempesjanser før pause. Det var rett og slett et mirakel at Kåre Ingebrigtsens menn ikke ledet med mer enn ett mål.

Og det begynte likedan etter pause. KBK hang i tauene og 2-0 lå i lufta de første fem minuttene.

Men så greide plutselig hjemmelaget å utligne ut av ingen ting. Ballen datt ned beina på Moses Mawa som enkelt satte inn 1-1.

Der og da trodde nok alle med blått hjerte at kampbildet skulle snu. Men det skjedde ikke.

I stedet scoret Arne Gunnes sitt andre mål kun to minutter etter utligningen.

Ranheim fortsatte lenge å herje med nordmørslaget, men så snudde det mer og mer over i KBKs favør. Gjestene trakk seg lenger og lenger tilbake. Kristiansund hadde plutselig regien på alt.

Innbytter Marius Sivertsen Broholm skal ha mye av æren for skiftet i kampbildet. Den fotrappe og tekniske trønderen greide å holde på ballen og fikk satt opp sine medspillere i gode posisjoner.

En annen innbytter var også sentral. Oskar Sivertsen slo inn fra høyre da ballen til slutt ramlet ned i føttene på Benjamin Stokke som utlignet til 2-2 knappe ti minutter før full tid.

Og KBK var ikke ferdig. Enda en innbytter ville være med på leken. Russegutten Leander Næss Alvheim hamret inn 3-2 på overtid etter at ballen ramlet ned i føttene på ham innenfor 16-meteren. Nok en gang begynte det hele med et innlegg fra Sivertsen.

Flere mål ble det ikke. Det var kanskje et ran, men en morsommere måte å vinne en fotballkamp på finnes ikke. KBK er dermed nummer to på tabellen etter sju serierunder.