Ransaket celle - fant Tour de France-planer

Foto: (Faksimile Jyllandsposten/Tim De Waele)

Dansk storsvindler ville bygge superlag i hjemlandet.

17.10.13 13:13

Jyllandsposten skriver at «Danmarks største selskapstømmer forsøker fra fengselet å reise kapital til et hotellprosjekt i milliardklassen og en nytt, dansk Tour de France-mannskap».

Avisen har fått tak i dokumenter som ble konfiskert da fengselscellen til Bjørn Stiedl og medfange Erik Skov Pedersen i Horserød statsfengsel ble ransaket.

Stiedl soner en seksårig dom for økonomisk svindel. Men det er altså ikke kreativitet den skorter på hos den danske mannen.

Det nye sykkellaget skulle via aksjesalg få 100 millioner kroner å rutte med. Målet var å hente inn ryttere gode nok til å vinne enten Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a España.

Gjerne i 2016, men til nød i 2018.

Duoen bak, La Cycle Santa, skulle også bygge opp et nordspansk sykkelhotell i milliardklassen. Dette skulle danske sykkelfans være med å finansiere via timeshareleligheter, ifølge Ekstra Bladet som henviser til artikkelen i Jyllandsposten.

For å erverve midlene skulle sykkelfansen lokkes med å få tilbringe tid sammen med rytterne på og ved hotellet.

I 2018 skulle kronen på verket settes, da hele selskapet skulle børsnoteres.

Alt dette hadde Stiedl forfattet i et tisiders prospekt som var utformet for rike velgjørere. Hos disse skulle spørre om han kunne ta opp et lån på åtte millioner danske kroner for å reise prosjektet.

For to uker siden ble cellen ransaket og prosjektet skrinlagt av lovens lange arm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.