*Nettavisen* Sport.

Rapport: Liverpool-kamp resulterte i opptil 41 koronarelaterte dødsfall

 

Det var fulle tribuner da Liverpool og Atlético Madrid møttes til mesterligakamp på Anfield 11. mars. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

En rapport fra det britiske helsevesenet anslår at opptil 41 koronarelaterte dødsfall kan knyttes til mesterligakampen mellom Liverpool og Atlético Madrid.

Det melder avisa The Sunday Times , noe Dagbladet også har omtalt.

Kampen på Anfield ble spilt med 52.000 mennesker på tribunen. Minst 3.000 av dem var supportere som fikk reise fra Spania til tross for at landet sto på terskelen til nedstengning grunnet koronautbruddet der.

Datamodeller viser at kampen resulterte i at opptil 41 koronasmittede personer døde mellom 25 og 35 dager senere. Oppgjøret ble spilt 11. mars.

Liverpool-trener Jürgen Klopp har tidligere uttalt at det var en «kriminell handling» å la kampen bli spilt. Byens ordfører Steve Rotheram har krevd granskning av kampen.

– Hvis folk har fått koronavirus som en direkte følge av en sportsbegivenhet som vi mener ikke burde ha funnet sted, er det skandaløst, sa Rotheram til BBC i slutten av april.

Madrids ordfører Jose Luis Martinez-Almeida mener det var galt å sette 3.000 Atlético-fans på flyet til Liverpool. Spanias hovedstad er en av byene i Europa som har vært hardest rammet av pandemien.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag