RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Rart å tenke på at vi hadde en morder i bilen»

Foto: Petar Kujundzic / REUTERS
Sist oppdatert:
Andy Murray har opplevd langt verre ting enn å tape Grand Slam-finaler.

Søndag ble Andy Murray (23) slått av Novak Djokovic (23) i finalen av Australian Open. Skotten tapte 0-3 og 0-3 i sine to første Grand Slam-finaler, og tapte også de første to settene mot sin jevngamle finalemotstander i Melbourne.

Har tapt ni av ni sett
Det er bare Fred Stolle som tidligere har tapt sine åtte første sett i Grand Slam-finaler. Stolle vant sitt niende sett. Det gjorde ikke Andy Murray. Han tapte også sitt niende sett.

Dermed tapte han også denne finalen 0-3. Sifrene ble 4-6, 2-6, 3-6.

Murray satte bare 53 prosent av førsteservene sine og gjorde 47 upressede feil. Heller ikke framme ved nettet klarte Murray å vise seg fra sin beste side. Det gjorde han imidlertid i sin tale til publikum etter kampen.

- Først vil jeg gratulere Novak. Han fortjente å vinne. Forhåpentlig kan jeg få flere sjanser i framtiden. Jeg ser fram til å komme tilbake hit neste år og forsøke å vinne, sa Murray.

Skolemassakre
Han kommer nok over tapet, selv om både han og Storbritannia utålmodig venter på at en brite skal vinne en Grand Slam-turnering igjen. Det er 75 år siden sist det skjedde.

Murray har nemlig opplevd noe langt, langt verre.

Som åtteåring var han i 1996 på skolen i Dunblane, hvor den tidligere speiderlederen Thomas Hamilton gikk berserk med våpen og drepte 16 mennesker før han tok sitt eget liv.

Murray var sammen med sin to år eldre bror Jamie på vei til gymsalen da skytingen startet. Brødrene overlevde ved å gjemme seg under et skrivebord på rektors kontor.

Snakket ut i biografien
Det har ikke vært lett å få Andy Murray til å snakke om episoden i ettertid, men da han ga ut sin biografi i 2008, beskrev den glasgowfødte tennisspilleren hvordan han opplevde dette marerittet.

- Flere av mine venners brødre og søstre ble drept. Jeg husker bare glimt av det som skjedde den dagen, som å være i et klasserom og synge sanger, forteller Murray i boka.

- Det verste er at vi kjente karen (Hamilton). Han hadde sittet på med moren min. Det er rart å tenke på at vi hadde en morder i bilen, sittende ved siden av moren din. Det er nok en annen grunn til at jeg ikke ønsker å se tilbake på dette.

- Det er så ubehagelig å tenke på at dette var en vi kjente fra gutteklubben hvor vi vanket og hadde så mye moro. Å finne ut at han er en morder, er noe hjernen min ikke klarer å håndtere. Jeg kunne ha vært et av de barna som ble drept.

Kilder: The Guardian, Infostrada, AustralianOpen.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere