*Nettavisen* Sport.

Rasch: - Derfor blir Arvesen en suksess som sportsdirektør

HAR STOR TRO PÅ ARVESEN: Garbriel Rasch (innfelt) mener Kurt Asle Arvesen har alle forutsetninger for å lykkes som sportsdirektør under Tour de France.

Mener Kurt Asle Arvesen har alle forutsetninger.

Det er kun to dager igjen til Tour de France, og sykkelfrelste over hele landet gleder seg. I år er det imidlertid kun en nordmann på startlista, i form av Alexander Kristoff, men vi har også en nordmann i en virkelig nøkkelrolle i støtteapparatet.

Kurt Asle Arvesen er en av tre sportsdirektører for Team Sky under touren, og får dermed en enorm innflytelse på begivenhetene under det prestisjetunge rittet.

- Kloke avgjørelser
Tidligere toppsyklist, Gabriel Rasch, som også er sportsdirektør i Team Sky, mener Arvesen har de rette kvalitetene til å lykkes i rollen.

- Han er utrolig flink og definitivt kompetent nok til den jobben. Han har selv vært oppi de fleste situasjoner på sykkelsetet, og er i stand til å ta kloke avgjørelser underveis, sier Rasch til Nettavisen.

Rasch legger vekt på hans menneskelige kvaliteter når han begrunner hvorfor han mener Arvesen har de fleste forutsetninger til å skape seg et navn også som sportsdirektør.

- Han er såpass rolig og behagelig, og det er godt for rytterne når det koker som mest. Det kombinert med at han er kunnskapsrik og taktisk klok, gjør ham til en god sportsdirektør, mener Rasch.

-Spennende team
Den tidligere Credit Agricole-rytteren understreker også at Arvesen har et godt team rundt seg.

Arvesen er med som en av tre sportsdirektører for Team Sky.

- Nicolas Portal og Servais Knaven er veldig dyktige, og sammen utgjør de tre et svært spennende team.

Rasch gleder seg til å følge med laget sitt i touren, og mener det er svært viktig at de får en god start.

- Det handler om å ikke tape tid til noen på de første sju-åtte etappene, sånn at vi henger med når vi kommer til fjelletappene.

- Der kan alt skje, og de må gripe enhver mulighet de får i fjellene, bedyrer han.

- Alt kan skje
Rasch er likevel klar på at det er umulig å spå noe som helst.

- Vi kan sitte her og se for oss utallige scenarioer, men til syvende og sist er det rytterne og sportsdirektørene som må stå for jobben.

- Ingen sykkelløp er like og alt kan skjer. Man må alltid improvisere underveis, slår han fast.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag