RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasch biter seg fast i Giro d`Italia

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Det kommer ikke til å skje noen underverker med formen den siste uka, innser nordmannen.

Gabriel Rasch har hatt en trøblete vårsesong på grunn av kneproblemer.

De viktigste brosteinsrittene gikk i vasken grunnet skaden som oppsto i forkant av monumentklassikeren Milano-San Remo.

Allikevel rakk han Giro d`Italia-starten i Herning. Nå har til og med 36-åringen kommet seg gjennom to tredjedeler av det italienske etapperittet.

- Det går OK. Jeg er ikke i god form, men det jeg kommer meg greit gjennom hver etappe, sier Gabriel Rasch til procycling.no.

Har tro på Casar
Nordmannen har faktisk ingen etappeplassering i årets giro som er bedre enn 139.-plassen han fikk registrert på den tiende etappen. Det betyr selvsagt ingenting for FDJ-Bigmat så lenge «Gabba» gjør jobben han er satt til.

- Sandy Casar er fremdeles helt der oppe (tiendeplass i sammendraget, vår.anm.). Vi gjør det vi kan for å hjelpe ham, forteller Rasch.

Franskmannen ble også nummer to på etappen mellom Seravezza til Sestri Levante. Da kunne han med litt mer hell overtatt ledertrøyen, men hovedfeltet tok litt for mye tid mot slutten etappen.

Laget fikk også en tredjeplass på den andre etappen i Herning. Den var signert Geoffrey Soupe.

Fortsatt smerter i kneet
Rasch kan fortelle at kneet fortsatt gjør vondt.

- Det er ikke helt bra ennå. Kneet er fortsatt ubehagelig, spesielt når det var er kaldt og det regner som på søndag. Smerten kommer etter en halvannen time ut på etappene. Heldigvis er det ikke like vondt hele tiden.

- Hvordan er den fysiske formen?

- Jeg er ikke i noen god form. Det kommer ikke til å skje noen underverker med formen den siste uka heller. Jeg trenger nok litt tid etter giroen til å hente meg inn igjen. De to siste månedene (før giroen) fikk jeg ikke trent mer enn to til tre timer per dag. Det er ikke nok, forteller nordmannen.

FDJ-Bigmat-rytteren kan fortelle at laget syklet inne «på rulla» under hviledagen mandag.

- Det bøttet ned ute, forklarer han.

Henger seg på Cavendish
Det gjenstår seks etapper av årets Giro d`Italia. Tre av dem beskrives som knallharde fjelletapper. Der har Gabriel Rasch trolig nok med å komme seg gjennom.

- Jeg skal prøve å fullføre. De to siste fjelletappene er utrolige harde, sier nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sammen med Alexander Kristoff (Katjusja Team) holder Rasch «unna for tidslimiten» i fjellene. Thor Hushovd (BMC Racing Team) brøt som kjent det italienske treukersrittet underveis på den sjette etappen.

- Jeg sitter mye sammen med Alexander i fjellene. Hvis man er foran Cavendish når han slipper hovedfeltet, da er man på en måte «safe». Rytterne samler seg rundt (Mark) Cavendish og danner en gruppetto, forteller Rasch.

- Er det Cavendish som styrer tempoet?

- Nei, det (Bernhard) Eisel som er «sjefen». Jeg føler ikke at det er vits å slite seg med en gruppe foran, og komme til mål noen minutter tidligere. Da må jeg gjøre mye mer av jobben selv, svarer den sykkelkloke rytteren.

Giro d`Italia fortsetter med en 174 kilometer lang etappe mellom Limone del Garda og Falzes tirsdag.

Her finner du Gabriel Rasch' sesongplan!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere