Gabriel Rasch blir sportsdirektør i Team Sky etter brosteinsesongen 2014. Det bekrefter Team Sky i en pressemelding torsdag.

- Jeg har alltid håpet å bli sportsdirektør når jeg er ferdig med å sykle. Dette er en stor mulighet for meg til å fortsette å jobbe med idretten og laget jeg elsker, sier Gabriel Rasch i pressemeldingen.

Rasch, med klengenavnet «Gabba» har tidligere syklet for Crédit Agricole, Cervélo test team, Garmin-cervélo i tospann med Thor Hushovd, før han de siste to sesongene har syklet for henholdsvis FDJ og Team Sky. Nå takker han Sky-laget for at de satset på ham.

- Det er flott at Team Sky gir ryttere som meg en sjanse til å utvikle meg, og jeg vil takke Dave Brailsford og resten av staben for støtten. Nå ser jeg fram til å gjengjelde tilliten, sier 37-åringen videre.

Smidig overgang
Rasch Legger ikke sykkelen på hylla ennå. Han vil kjempe om en plass på laget til Paris-Roubaix, som blir hans siste løp som profesjonell sykkelrytter.

- Jeg har en plan om å kjempe i Paris-Roubaix før jeg legger opp. Etter det blir det fult fokus på stillingen som sportsdirektør, som jeg gleder meg til å begynne med, sier Rasch.

Han tror ikke overgangen fra syklist til sportsdirektør i samme lag blir problematisk.

- Jeg har et godt forhold til lagkameratene, staben og trenerne i Sky-laget, og jeg er sikker på at de vil gjøre min overgang fra rytter til sportsdirektør så smidig som mulig, sier Rasch.

God arbeidsmoral
Rod Ellingsworth, sjef for trenerne i Team Sky, sier at de tidlig så på «Gabba» som en potensiell sportsdirektør.

– Han har en utmerket arbeidsmoral, mye erfaring og har en rolig og omtenksom framtoning. Han vet hva lagarbeid er, sier Ellingsworth.

Han sier Rasch blir en bra tilvekst til staben, og spesielt med tanke på de yngre rytterne i laget.

- Dette er en stor mulighet for ham til å videreformidle alt han kan om sykling til en yngre generasjon med ryttere. Han har opparbeidet en enorm rutine etter årene på sykkelsetet, sier Ellingsworth.

PS: Kurt Asle Arvesen er også en del av Team Sky-organisasjonen, også han fikk jobb etter endt sykkelkarriere. Edvald Boasson Hagen er syklist på laget.