Gå til sidens hovedinnhold

Rasch fikk den siste VM-plassen

Sjekk hele den norske VM-troppen her!

Norges Cykleforbund tok mandag ut den siste rytteren til herrenes fellesstart og U23-troppen til VM i nederlandske Limburg.

Det var ingen stor overraskelse at Gabriel Rasch får oppgaven med å styre Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug på landeveien.

- Gabriel viser god og stabil form. Det er viktig for våre to sterkeste kort å ha med seg den rutinen Gabriel har, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard.

«Gabba» har slitt seg gjennom etapperittet Spania rundt de siste tre ukene, og har kjempet desperat - men forgjeves - for å komme seg i brudd. Hole-gutten ble vraket til OL i London, men denne gangen ble han valgt foran mer uerfarne Vegard Stake Laengen.

Nordhaug og Boasson i form
Under GP Quebec og Montreal har de to resterende medlemmene av troppen vist fram solid formstigning to uker før mesterskapet.

Les også: - Jeg har blitt kaldere

Landslagssjef Kjærgaard sier følgende om Norges muligheter i mesterskapet:

- Vi er et lite, men spennende lag. Alle resultater de siste ukene viser at vi på tross av å være små, blir farlige i VM. Jeg antar at samtlige konkurrenter vil holde øye med Nordhaug og Boasson Hagen. Vi legger opp rittet slik at det er åpent for begge våre sterkeste kort å gjøre et sluttresultat, men det vil selvfølgelig avhenge av situasjonen der og da om det holder, og hvem det eventuelt skal kjøres for de siste kilometerne. Det er samtidig viktige å være inneforstått med at andre nasjoner også er sterke og har mer slagkraftige lag enn vår trio.

Spesielt Nordhaug viste fantastisk styrke da han vant søndagens verdenstourritt i Montreal. Også Boasson Hagen så giftig ut, og ble til slutt nummer fem. Les mer om GP Montreal her!

Tre fra Øster Hus-Ridley
Norge sender også et spennende U23-mannskap til mesterskapet. Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley), Håvard Blikra (Øster Hus-Ridley), Filip Eidsheim (Øster Hus-Ridley), Vegard Breen (Joker Merida) og Bjørn Tore Hoem (Plussbank BMC).

Unggutten Sondre Holst Enger er dessverre syk, og var ikke aktuell til troppen denne gangen. August Jensen (TVK) er reserve for den norske U23-troppen.

I kvinneklassen er Cecilie Gotaas Johnsen (Team Hitec Products) tatt ut i tempogrenen. Hun sykler også fellesstarten sammen med Lise Nøstvold (Team Hitec Products) og Miriam Bjørnsrud (Raumerrytter SK). Reidar Borgersen kjører også tempo under VM som arrangeres mellom 16.-23. september.

Saken oppdateres!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus