*Nettavisen* Sport.

Rasch i dramatisk krasj

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Han er forslått og har skrubbsår over hele kroppen.

17.08.13 18:25

På smale og teknisk krevende veier har Eneco Tour-feltet kjempet seg frem den siste uken.

På lørdag skulle kongeetappen kjøres, med velkjente La Redoute, som målbakken. For rittets eneste nordmann ble det på ingen måte noen god dag.

Dypt kutt i venstre kne
Med 65 kilometer igjen til mål smalt Gabriel Rasch i asfalten, sammen med stjerner som Philippe Gilbert og Taylor Phinney. Nordmannen ble sittende igjen på bakken med store smerter.

- Det var en rytter på siden av han som veltet og tok med seg Gabriel. Han var dermed nummer to som gikk ned og fikk derfor mange ryttere over seg. Han er forslått over hele kroppen og har skrubbsår fra høyre til venstre side. Dessuten har han et dypt knutt i venstre kne, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Arvesen er sportsdirektør for Team Sky i rittet og sier at Rasch ble fraktet bort i ambulansen, men at det aldri var behov for å kjøre han til sykehuset. Nordmannen har ikke brukket noe, men det dype kuttet i kneet kan sette han ut av spill en stund fremover.

- Det kan hemme han i treningen fremover, vi får se hvordan det utvikler seg. Han var skuffet over ikke å kunne hjelpe Ian Stannard lenger, men har vært ute en vinternatt før og tar dette med fatning, forklarer Arvesen.

Tidligere i rittet innrømmet Gabriel Rasch at han begynte å bli litt redd for kaoset, men at han likevel skulle gjøre alt han kunne for å hjelpe laget. Sammen med Taylor Phinney, som på twitter tidligere har kalt rittet "Russisk rullet rittet i Benelux", måtte nordmannen stå av rittet.

Gilbert fikk ødelagt etappen
Philippe Gilbert derimot slapp litt billigere unna, klarte å komme seg på sykkelen og kjøre seg opp til teten.

Dessverre for verdensmesteren hadde det hele kostet for mye krefter. Sammen med rittleder Lars Boom måtte han slippe et par mil fra mål.

Da sprakk feltet opp i flere deler. Argos' Tom Dumoulin ledet en sju manns stor gruppe som tok opp jakten på fronttrioen Maciej Paterski, David Lopez og Angel Madrazo. Nederlenderen var på jakt etter sammenlagtledelsen.

En gåsehudavslutning
Men i front kjempet de tre utbryterne for å holde unna. Da de gikk inn i La Redoute, med 700 meter igjen til mål, var avstanden under ti sekunder. Det var klart at det ville bli en knalltøff kamp opp den bratte bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: David Stockman

Skys David Lopez hadde litt ekstra krefter og spurtet fra de to andre de siste meterne. Det var akkurat nok til å holde unna for Zdenek Stybar. Omega Pharma Quick Step-rytteren satt i gruppen med Dumoulin, hadde en god spurt på slutten, men klarte kun å passere to av de tre utbryterne.

Dermed sørget David Lopez for at det også ble noe å juble for i Team Sky. Tom Dumoulin overtok ledertrøyen med kun èn etappe igjen i rittet.

- Det var utrolig artig. Han er en sterk og lojal hjelper, som endelig fikk en seier, sier Arvesen, som selv vet hvor deilig det er.

Resultater:
1. David Lopez (Team Sky) 3.51.2
2. Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) +2
3. Maciej Paterski (Cannondale) s.t.
4. Tom Dumoulin (Team Argos) +4
5. Jan Bakelants (Radioshack) s.t.
6. Angel Madrazo (Movistar) s.t.
7. Lieuwe Westra (Vacansoleil) s.t.
8. Daryl Impey (Orica GreenEdge) s.t.
9. Nick Nuyens (Garmin Sharp) +12
10. Arnold Jeannesson (FDJ) s.t.

Sammenlagt:
1. Tom Dumoulin (Team Argos) 20.14.01
2. Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) +8
3. Andriy Grivko (Astana) +23
4. Jan Bakelants (Radioshack) +29
5. Daryl Impey (Orica GreenEdge) s.t.
6. Lieuwe Westra (Vacansoleil) +37
7. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) +49
8. Wilco Kelderman (Belkin) +1.07
9. Pieter Weening (Orica GreenEdge) +1.15
10. Maxim Iglinskiy (Astana) +1.32

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag