Rasch er eneste nordmann som sykler Eneco Tour. Så langt har han syklet tre etapper hvor det har vært kamp om å sitte foran i feltet på de smale og svingete veiene i Belgia og Nederland.

- Det er fryktelig urytmisk og annerledes sammenlignet med en fjelletappe. Jeg må være 100 prosent konsentrert hele veien, spurte til veikryss og forsøke å sitte framme hele tiden. Det er totalt kaos, sier 37-åringen til procycling.no.

- Trives du i kaoset?

- Tja. Jeg begynner å bli redd for kaoset. Men jeg skal bite meg med og gjøre mitt beste på etappene som kommer.

De tre første etappene i verdenstourrittet har alle endt med et større felt som har kommet samlet inn på de siste fem kilometerne og gjort opp om seieren.

Onsdag lyktes fire ryttere med å snike seg unna i den hektiske avslutningen, og Zdenek Stybar vant etappen.

Les også: Taktisk bom ga tsjekkisk seier

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forbereder seg på nye tak i front
Rittet fortsetter torsdag med nok en etappe som på papiret passer spurterne. Det betyr nok en dag med spurting før veikryss og posisjonskamp i fronten av feltet for nordmannen.

- Jeg skal hjelpe Chris Sutton før spurten om det blir massespurt. Forhåpentligvis klarer vi å plassere ham bra, forklarer Rasch.

Les også: Rasch blir trolig i Sky

Holeværingen forteller at han føler formen er god, og at han er bra forberedt på å sykle ritt etter mye god trening i juli.

- Men jeg trenger noen ritt i beina før jeg føler meg bra. Det kommer seg dag for dag, men jeg mangler fortsatt litt.

- Blir det hardt underveis på torsdagens etappe får jeg en enklere jobb. Blir det derimot en lett etappe har alle friske bein på slutten. Da blir det et nytt kaos der alle vil fram, forklarer Sky-syklisten.

Klassikerterreng til helga
Deretter venter en tempoetappe fredag, før rittet avgjøres med to kuperte etapper lørdag og søndag.

Lørdag er det målgang opp Côte de La Redoute. Bakken er kjent som et fast bidrag i monumentet Liége-Bastogne-Liége. Søndag står Muur van Geraardsbergen på programmet. Brosteinsbakken med det ikoniske kapellet på toppen av bakken skilte de beste fra resten i Flandern rundt før den foran 2012-sesongen ble fjernet fra løypa.

- Helgas etapper er det nærmeste vi kommer en vårklassiker i dette rittet. Jeg skal forsøke å henge med så lenge som mulig, sier Rasch.

- Vi kjører for Stannard
Nordmannen er en sterk brosteinsrytter, og er forberedt på å hjelpe lagkamerat Ian Stannard til en framskutt sammenlagtplassering i helga.

- Det er Stannard vi kjører for i sammendraget. Det blir spennende å se hva briten får til på tempoetappen. Ligger han bra an før lørdag kommer jeg nok ikke til å forsøke å gå i brudd. Da skal jeg gi alt for å hjelpe ham til en god posisjon, sier nordmannen.