Gå til sidens hovedinnhold

Rasch ute av Flandern rundt

Sendt hjem fra Belgia på grunn av knetrøbbel.

- Jeg er veldig skuffet, forteller 35-åringen til procycling.no etter å ha tatt den tunge veien fra Belgia og hjem til Norge.

Lagledelsen i FDJ-BigMat tok i etterkant av tredagersrittet i De Panne avgjørelsen om at søndagens brosteinsklassiker kom for tidlig for nordmannen. Gabriel Rasch pådro seg kneproblemer foran Milano-Sanremo den 17. mars, og holdt kun i fem av rittets drøye 30 mil.

Han håpet i det lengste at gjennomkjøringen i De Panne skulle holde.

- Jeg merker at jeg har hatt litt mye fri, og smertene er heller ikke helt borte, forteller Hole-gutten.

Nå venter mer behandling med muskel- og leddterapeuten Tom Skjønnhaug i Drammen. FDJ-rytteren har fremdeles ikke gitt opp å kjøre Paris-Roubaix den 8. april.

- Jeg vet ikke hva som skjer med det nå. Jeg skal snakket med Marc Madiot (generalmanageren) senere i dag, forteller han.

Heller ikke i fjor fikk nordmannen kjøre rittet. Da var årsaken taktiske vurderinger fra Garmin-sjefen Jonathan Vaughters. Han syklet derimot Paris-Roubaix uka etter, og gjorde en fantastisk innsats for Thor Hushovd i rittet som lagkameraten Johan Vansummeren endte opp med å vinne.

Les også: Rasch frykter for Paris-Roubaix

Alexander Kristoff (Katjusja Team), Thor Hushovd (BMC Racing) og Edvald Boasson Hagen (Team Sky) er dermed de eneste norske innslagene i helgas Flandern rundt.

PS! procycling.no er til stede under helgas Flandern rundt! Vi oppfordrer deg derfor til å svippe innom for de siste oppdateringene i forkant, under og etter rittet. Vi følger selvsagt også rittet LIVE fra start til mål!

Kommentarer til denne saken