RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasende etter Øvrebø-tabbe

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- En skam å se slike avgjørelser, sier Fiorentina-stjerne.

BAYERN MÜNCHEN – FIORENTINA 2-1:

Vi husker vel alle hvordan det gikk da Tom Henning Øvrebø dømte Chelsea mot Barcelona i Mesterligaen forrige sesong. Og onsdag kom den norske dommeren på ny i fokus.

Det luktet nemlig uavgjort i mesterligaoppgjøret mellom Bayern München og Fiorentina på 1-1, men like før full tid smalt det.

Klar offside
Ivica Olic headet ballen fram til Miroslav Klose, som enkelt kunne heade inn vinnermålet. Den tyske spissen sto imidlertid klart i offside, og det spørs om ikke den norske dommertrioen igjen må belage seg på hard medfart etter at de godkjente vinnermålet.

- Jeg så offsiden fra benken, så jeg lurer fælt på hva linjemannen drev med. Det er en skam å se slike pinlige avgjørelser i sluttspillet av Mesterligaen, sier Fiorentina-spilleren Riccardo Montolivo om dommernes avgjørelse ifølge avisen Football Italia.

- Det er så skuffende å se en så klar offside få gå. Det er den verste følelsen i verden å tape en kamp når det ikke er din feil, mener Montolivo.

Det var Bayern som tok ledelsen hjemme på Allianz Arena på overtid i første omgang, etter at Franck Ribery hadde blitt felt på vei inn i 16-meteren, returen ble satt i mål, men Øvrebø valgte å peke på straffemerket. Fra krittmerket var Arjen Robben sikker.

Fem minutter etter hvilen slo imidlertid gjestene fra Italia nådeløst tilbake. En corner mot bakerste stolpe endte til slutt opp hos danske Per Krøldrup, som fra spiss vinkel satte inn utligningen.

De norske dommerne bommet imidlertid ikke på alle avgjørelsene på Allianz Arena. I det 73. minutt ble Massimo Gobbi sendt rett i dusjen etter en stygg albue mot Arjen Robben. Helt korrekt.

12 strake
Takket være Øvrebø står Bayern nå med tolv strake triumfer på sine tolv siste kamper i alle turneringer. Og sist gang de tapte var tilbake i oktober 2009 mot Freiburg, 17 kamper siden.

Men det er muligens ikke så rart at Louis van Gaals mannskap gjør det så bra om dagen, det er nemlig en imponerende tropp den nederlandske ringreven regjerer over nede i München.

Først og fremst har de superduoen «Robbery», Franck Ribery og Arjen Robben. I tillegg har den tyske klubben også navn som Mario Gomez, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger, Mark van Bommel, Philipp Lahm, Hans-Jörg Butt og Daniel van Buyten.

Så bli ikke overrasket om det til slutt er Bayern som vinner årets Mesterliga. Spesielt om de fortsatter å få avgjørelser i sin favør.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere