*Nettavisen* Sport.

Rasende Moan ble disket

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Det må være mulig å se mellom fingrene, sier kombinertløperen.

31.08.12 22:56

Oberstdorf, Tyskland (NTB): Magnus Moan var illsint etter at han som eneste utøver ble diskvalifisert fra fredagens renn i sommer Grand Prix på grunn av at hoppdressen var for stor.

- Da jeg var i bua på sletta var alt i orden, men da jeg kom opp på toppen fikk jeg melding om at jeg var diskvalifisert, sa Moen etter rennet i Oberstdorf.

Vinneren fra Val di Fiemme onsdag viste kjempetakter, men fikk ikke prøvd seg i den tyske byen fredag kveld. Moan var egentlig nummer sju etter hoppdelen og ville etter all sannsynlighet kjempet om sin annen strake seier.

- Jeg kunne vært med og laget show i kveld også, og det må være mulig å se mellom fingrene. Vi tilpasset dressen i Val di Fiemme, og materialforvalteren reiste deretter hjem. Dette er ikke verken verdenscup eller VM, og vi er akkurat kommet til de første konkurransene i år. Vi fikk melding i Val di Fiemme om at alt var greit, men den neste dagen så er det ikke det. Hva er dette? tordnet Moan.

De nye, tettsittende hoppdressene er også vedtatt i kombinert ettersom sporten følger reglene i hopp.

Moan var eneste utøver som ble disket i fredagens renn. Han sier i klartekst at regelen som ble benyttet er en skikkelig «drittregel»: - Med så tettsittende dresser vil det være totalt umulig å følge regelverket, mener han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.