Gå til sidens hovedinnhold

Rasende på eget lag

Chris Horner fikk beskjed av kona at han var vraket til touren. Hun hadde lest det på nettet.

Mandag offentliggjorde RadioShack bruttotroppen til Tour de France. Brødrene Schleck var på lista, men det var ikke superveteran Chris Horner (40).

- Han lider fremdeles av en ryggskade. Det er derfor han ikke sykler Sveits rundt, sier pressetalsmann Tim Vanderjeugd til VeloNation.

Det er for så vidt greit nok, men det som kanskje ikke er like greit er at Chris Horner ikke ble informert av laget om utelatelsen.

Les også: - Nå er det krise

Kona sprakk nyheten
Horner ble informert av kona mens han var ute å trente på mandag. Kona leste om nyhetene på nettet. Samtidig forteller han til VeloNews at han ikke har snakket med noen fra laget om saken. Forrige gang han snakket med Johan Bruyneel var i forbindelse med starten på Tour of California i Santa Rosa.

Samtidig forteller han til VeloNews at ryggproblemene er noe han har hatt jevnlig siden 2006.

- Ryggen min er fin. Det er ikke noe problem med ryggen min. Jeg var stiv etter California. Det spasmer opp fra tid til annen. Jeg trenger fem dager for å hvile det, så jeg tok en uke uten sykkelen. Jeg kunne ha syklet i Sveits, men da hadde jeg ikke hatt formen, sier han til VeloNews.

- Hvis Tour de France hadde vært en måned senere, kunne jeg kjørt Sveits, restituert meg og trent igjen. Men Sveits er ferdig ti dager før touren, så derfor er det bedre å trene og fokusere på det. Jeg trente hardt forrige uke. Jeg syklet 960 kilometer i forrige uke og 160 i dag.

Les også: Schlecks mareritt

Kun stått over ritt én gang på grunn av problemene
Ifølge Horner har han aldri stått over et ritt på grunn av ryggproblemene, utenom Criterium du Dauphine i 2008. Det var året hans daværende lag, Astana, ikke fikk sykle Tour de France.

- Mens jeg er ute på en 160-kilometers treningstur, blir jeg fortalt at ryggen min er ødelagt til over Tour de France. Som sykkelrytter vil du kjøre touren mer enn noe annet ritt. Jeg kan forstå at laget er bekymret for ryggproblemene mine, men terapeuten min holder problemet under kontroll. Det er tre uker til touren, så det er litt tidlig å ta en avgjørelse, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Cavendish på «slankern»

Raser mot laget
Det er ikke vanskelig å forstå at Horner er oppgitt. Denne saken er bare den første i en lang rekke negative hendelser rundt RadioShack-laget på forsommeren.

Den offentlige krangelen mellom Buyneel og brødrene Schleck har brakt mest oppmerksomhet til nå. Det blir spennende å se framover om det kommer noe offentlig svar fra RadioShack til Horner.

Hva superveteranen mener er det liten tvil om. Avslutningssitatet oppsummerer det hele ganske bra.

- Laget har offentliggjort at jeg har alvorlige ryggproblemer. Jeg har ikke det. Jeg er ikke skadet. Jeg har ikke vondt. Dette er noe jeg har hatt siden 2006. Det kommer, også forsvinner det igjen, og jeg kjører videre. Jeg har hatt karrierens beste resultater med dette problemet. Kan det komme tilbake i Tour de France? Selvfølgelig, alt er mulig. En kneskade er mulig. Et brukket kragebein er mulig. Men jeg godtar ikke at laget får det til å se ut som jeg har et eller annet knusende ryggproblem når jeg ikke har det, tordner Horner.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Dette er bruttotroppen til RadioShack:
Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Tony Gallopin, Linus Gerdemann, Markel Irizar, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Yaroslav Popovych, Gregory Rast, Hayden Roulston, Andy Schleck, Fränk Schleck, Jens Voigt og Haimar Zubeldia

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken