RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasende russer tvunget til karrierestopp

Vinner Amstel Gold Race (2009) foran Karsten Kroon (SaxoBank).
Vinner Amstel Gold Race (2009) foran Karsten Kroon (SaxoBank). Foto: Koen van Weel (scanpix)
- Han har to venner: euro og doller, sier Sergei Ivanov om den tidligere Katjusja-sjefen.

- Jeg la aldri opp. Det er Andrei Tchmil som har forårsaket denne avskjeden, uttaler Sergei Ivanov til belgiske Sporza, ifølge velonation.

Sergei Valeryevich Ivanov er rasende. 36-åringen er mest kjent for sine to etappeseire i Tour de France og Amstel Gold Race-triumfen i 2009. Det samme året vant han sin ene etappeseier i Frankrike rundt og ble attpåtil russisk mester.

Det er liten tvil om at 2009-sesongen var russerens beste år som profesjonell gjennom hans lange karriere. 36-åringen ble profesjonell tilbake i 1996, da han fikk kontrakt med Lada-Samara-laget.

Etter Ivanovs strålende 2009-sesong, som i tillegg innebar etappeseier i Belgia rundt og femteplass i Liège-Bastogne-Liège, bar det nedover for russeren som er blitt nasjonal mester hele seks ganger.

LES OGSÅ:Ingen plass for dopet russer

Ivanov har ikke vunnet et sykkelritt siden han krysset målstreken i Besancon først under den fjortende etappen av Tour de France 2009, 16 sekunder foran Nicholas Roche.

- Jeg ville ha revansj for et middelmådig 2011, men så realiserte jeg at det ikke lenger var en plass for meg i Katjusja og heller ingen andre steder, sier den tidligere Katjusja-rytteren.

For det er nettopp det han er, en tidligere Katjusja-rytter. Ivanov vil ikke sykle for Katjusja-laget neste sesong, og avskjeden med laget fremstår meget motvillig.

Ivanov sender en skikkelig salve til den tidligere sykkelstjernen og Katjusja-sjefen Andrei Tchmil.

- Det sies om han at han har to venner: euro og dollar. Han la opp som Katjusja-sjef og fortalte sin etterfølger – uten å rådføre seg med meg – at jeg ville legge opp som syklist, forteller Ivanov.

Det virker som Ivanovs dager som profesjonell syklist er talte, så får vi se om han dukker opp i en følgebil med tiden. Det blir antageligvis ikke med Andrei Tchmil som co-pilot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere