Gå til sidens hovedinnhold

Raser etter uttalelser fra Barcelona-presidenten: - Har ikke lov til å si det

Det brygger opp til konflikt mellom Ronald Koeman og Barcelona-president Joan Laporta.

Fredag holdt Barcelona-presidenten en pressekonferanse der han uttalte at manager Ronald Koeman hadde blitt innlagt på sykehus. Nå slår Koemans agent Rob Jansen kraftig tilbake mot Laporta og hans uttalelser.

- Det er helt totalt tullete. En president har ikke lov til å si ting som dette i det hele tatt, det er en invasjon av privatliv. Ronald fikk bare målt blodtrykket. Han har hatt en hjertekateterisering og blir derfor sjekket innimellom. Det er alt det er, sier Jansen til den nederlandske avisen De Telegraaf.

Avisen skriver videre at det er et mysterium hvorfor Laporta kom med slike uttalelser om Barcelona-managerens helse. Det spekuleres videre i at det hele kan være et forsøk på å skade nederlenderens rykte i det som er en usikker tid for manageren.

- Det er tydelig en skitten krig som pågår i Barcelona. Siden Koeman selv er i et fly (på vei til Nederland), så kan han ikke kommentere saken enda. Folk rundt Koeman snakker en skandaløs handling av Laporta, skriver avisen videre.

De Telegraaf omtaler Laportas uttalelser om Koeman som «fake news» og at det hele er et ytterligere bevis på at manageren har blitt behandlet på et forferdelig vis de siste ukene.

Les også

Spenningen stiger i Barcelona: Koeman i møter om fremtiden

Den siste tiden har det blitt tydelig at Laporta ønsker en ny manager, det som omtales som «en egen kandidat», og ikke en som har blitt ansatt av hans president-forgjenger Josep Bartomeu.

Tirsdag ble Koeman observert på vei inn i et møte med Barcelona-ledelsen. Koeman har selv uttrykt at han forholder seg til kontrakten som går ut om ett år, i juni 2022. På den annen side har Laporta, som nylig vant presidentvalget i storklubben for andre gang, uttrykt at han ser behov for endringer i Barcelona.

På fredagens pressekonferanse bekreftet Laporta at Koemans fremtid vil avgjøres den kommende uken.

- På grunn av beundringen vi har for Koeman og respekten vi har for ham som en profesjonell, sa vi at vi ville evaluere han på slutten av sesongen.

- Vi hadde et møte, og nå har vi satt en dato neste uke for å fullføre avgjørelsen. Han har ett år til på kontrakten, sier Laporta fredag.

Senere fredag la Koeman selv ut en melding på Twitter der han åpenbart adresserer de nylige uttalelsene fra presidenten.

Laporta uttalte også at han er optimistisk med tanke på en forlengelse av Lionel Messi sin kontrakt.

- Messi-situasjone går bra, men det er ikke løst enda. Messi ønsker å bli i Barcelona og vi gjør alt som er mulig innenfor våre evner, avsluttet Laporta.