RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot australsk boikott

Foto: DAVID G. MCINTYRE, EPA (Scanpic, EPA)
Sist oppdatert:
Kinesiske myndigheter raser mot Australias beslutning om å delvis boikotte OLs åpningsseremoni.

Det er kun australske friidrettsutøvere som ikke får lov til å være med på innmarsjen den 8. august. Årsaken er at det australske friidrettsforbundet frykter at forurensing og smog i lufta vil påvirke utøvernes prestasjoner.

I stedet for å være med på åpningsseremonien, vil nå utøverne holde seg noen ekstra dager I Hong Kong og steder i Japan.

Tuller?
En talsmann for Beijings OL-komité sier vedtaket er latterlig.

- Wow, du tuller nå? Det er den første gangen jeg har hørt om utøvere selv som vil trekke seg fra en åpningsseremoni, sier Jeff Ruffolo til Sydney Morning Herald.

Beijing er en av verdens meste forurensede byer, men byen har innført drastiske anti-forurensende tiltak. Og arrangørene mener boikotten er urettferdig i forhold til tildigere arrangører.

- For eksempel så var forholdene mye verre i Los Angeles i 1984. Smogen var nesten ugjennomtrengelig, men lekene gikk videre likevel – siden folk bare reiste ut av byen, understreker Ruffolo videre.

Uenig!
Men det er ikke alle utøverne som støtter vedtaket.

Sjukamputøveren Kylie Wheeler sier til avisen at hun ikke er særlig fornøyd med vedtaket. Hun har fått fortalt at forurensing er en av grunnene til boikotten.

- Samtidig har jeg også en viss forståelse, siden forbundet vil gi oss så gode forutsetninger som mulig. Men jeg hadde vel vært mest bekvem med en mellomløsning. Åpningsseremonien er faktisk en ganske viktig motivasjonsfaktor – og en det av forberedelsene, sier hun.

Her får du flere friidrettsnyheter

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere