*Nettavisen* Sport.

Raser mot Bayerns Guardiola-timing

Foto: AFP/Scanpix

Jupp Heynckes liker ikke alt maset rundt sin arvtaker.

22.01.13 09:17

Nylig ble det kjent at Josep Guardiola tar over ansvaret for den tyske storklubben Bayern München fra sommeren 2013.

Guardiola ledet tidligere Barcelona med stor suksess, og spanjolen har vært en ettertraktet mann etter at han sluttet hos katalanerne.

Klubber som Chelsea, Manchester City og Manchester United har blitt koblet med Guardiola, men valget falt altså på tysk fotball.

- Burde skjedd før
Det er imidlertid ikke alle i Bayern som er like glad for at den nye hovedtreneren ble annonsert midt i den inneværende sesongen.

Nåværende trener, Jupp Heynckes, mener at klubben godt kunne offentliggjort ansettelsen på et tidligere tidspunkt.

- Det hadde vært bedre om dette skjedde i vinterpausen, før jul. Nå har vi fått et medietrykk som kan gå ut over prestasjonene, sier Heynckes ifølge Sky Sports.

Etter 2-0-seieren over Greuther Fürth nylig antydet flere journalister at Heynckes ikke lenger var sjef for laget. Det fikk veteranen til å rase.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg er sjef! Alle som kjenner meg, vet at jeg er sjef her. Jeg har alltid vært sjef, uansett hvor jeg har jobbet, mener treneren.

- Ikke glad
Klubblegende Franz Beckenbauer på sin side mener at Bayern gjorde rett i å offentliggjøre Guardiola-avtalen nå, og ikke tidligere.

- Når en mann som Guardiola blir ansatt, er det ikke rart at det blir en stor sak. Det virker imidlertid ikke som Jupp er veldig glad for dette, sier Beckenbauer til Bild.

Jupp Heynckes har i tillegg til Bayern også ledet klubber som Real Madrid, Benfica, Athletic Bilbao, Schalke 04 og Bayer Leverkusen i løpet av karrieren.

Det var Heynckes selv som hadde gitt beskjed om at han ønsket å fratre stillingen i Bayern etter den inneværende sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag