*Nettavisen* Sport.

Raser mot bingo-dømming

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Bodø/Glimt tapte 0-4 igjen, men det er noe helt annet som får Kåre Ingebrigtsen til å rase.

14.06.09 22:13

ODD GRENLAND – BODØ/GLIMT 4-0:

De tapte 0-4 borte mot Start. Fulgte opp med 0-4 hjemme mot Rosenborg. Og søndag ble det 0-4 igjen, borte mot Odd Grenland.

Etter det tredje 0-4-tapet på rad er Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen både irritert og oppgitt. Men ikke først og fremst over lagets innsats og resultater.

Det er innsatsen til norske tippeligadommeren som gjør ham opprørt.

- Jeg finner ingen rød tråd i dømminga, sier han til TV 2.

Les alt om tippeligarunden!

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Og det han etterlyser en rød tråd i, er tolkningen og praktiseringen av handsregelen. I Skien søndag fikk Odd straffe i en situasjon som minte mye om en tilsvarende situasjon på motsatt side av banen, hvor det ikke ble dømt.

- Vi har fått fire straffespark imot på dette. Men når vi skal ha straffe, dømmer de aldri. Det er bingo hver gang, sier Ingebrigtsen – som i klare ordelag ga dommer Svein Oddvar Moen beskjed om hva han mente.

Bortvist
Det endte med at Ingebrigtsen ble sendt på tribunen. Nå regner han med det blir karantene.

- Ja, men det er fantastisk hvis de klarer å gi meg karantene på grunn av dette, fordi jeg ikke ser en rød tråd i handsdømminga, sier Glimt-treneren til TV 2, og viser til at trenere tidligere i år har løpt ut på banen og grepet inn i situasjoner uten å bli verken bortvist eller ilagt karantene.

- Men det kommer vel an på hvem du er og hvilken klubb du trener, sier Ingebrigtsen.

Når det gjelder selve kampen tar han med seg deler av det Glimt presterte i andre omgang, som han mener er noe å ta med videre. Og han bruker definitivt ikke energi på å kritisere spillerne.

- Jeg blir ikke sviktet av noen, svarer Kåre Ingebrigtsen på direkte spørsmål fra TV 2.

- Selvtilliten til hele Skien
Mens Ingebrigtsen hadde all mulig grunn til å deppe, kunne Odd-trener Dag-Eilev Fagermo slippe jubelen løs. Med seieren klatret det nyopprykkede lag opp på en midlertidig sølvplass i Tippeligaen.

- Vi spilte festfotball i dag. Det var nesten så de kun var borti ballen ved avspark, konstaterer Fagermo.

Spesielt imponert er han over Morten Fevang, som debuterte på landslaget i en alder av 34 år mot Nederland onsdag. Mot Glimt scoret han de to siste målene.

- I dag hadde han tatt på seg selvtilliten til hele Skien. Han drev med en annen idrett der ute. Han var fantastisk, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.