Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot «Diffen»-comeback

- Helt uakseptabelt, sier Erling Folkvord om comebacket til Per Ditlev-Simonsen.

Fredag meldte NA24 at tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen ble oppnevnt av Oslo kommune til å sitte i styret for selskapet som arbeider med å arrangere ski-VM i Oslo i 2011.

Innmeldingen fra Ski-VM 2011 AS kom til Brønnøysund, bare drøye to måneder etter at Ditlev-Simonsen måtte gå av som ordfører da det ble kjent at han hadde en hemmelig konto i Sveits.

NA24 - din næringslivsavis

- Helt uakseptabelt
Dette får Rødts Erling Folkvord til å se rødt.

- Det er helt uakseptabelt at den tidligere ordføreren, som ba seg fritatt fra vervet på grunn av egen skattesvindel, nå representerer Oslo kommune i en slik sammenheng, sier Folkvord, som er partiets gruppeleder i bystyret.

Etter at NA24 tok opp saken, vil Folkvord nå sende et brev til byrådsleder Erling Lae (Høyre).

- Jeg vil be byrådet gjøre rede for hvem som har besluttet at Per Ditlev-Simonsen skal representere kommunen, sier han til NA24.

«Jeg ber om at byrådslederen raskt orienterer bystyret både om hvem som har besluttet at Per Ditlev-Simonsen skal være representant for Oslo kommune i dette styret og hvilken begrunnelse som ligger bak denne beslutningen. Det er naturlig at en slik redegjørelse foreligger senest til førstkommende bystyremøte 5. desember», skriver Erling Folkvord til Lae.

- Veldig god innstilling
Byrådslederen forteller at han innstilte Per Ditlev-Simonsen, men at Ditlev-Simonsen først skulle tiltre styrevervet etter at han etter planen skulle gå av som ordfører etter valget.

- Det er en veldig god innstilling, Per Ditlev-Simonsen har en kompetanse og erfaring som er verdifull for ski-VM. Skattesaken fra 1991 anser jeg som oppe og avgjort, og dette er en sak mellom ham og ligningsmyndighetene, sier Erling Lae til NA24.

Erling Folkvord sier at han registrerer at Per Ditlev-Simonsens avgang etter skattesaken ikke synes å ha noen fremtidig betydning.

- I Erling Folkvords politiske system er det kanskje slik at man ikke kan gjøre opp for seg, i vårt system kan man det, kommenterer Lae.

- Verdifull
Styreleder Svein Aaser ønsker Ditlev-Simonsen velkommen i styret.

- Han er et meget verdifullt styremedlem, og saken i høst var personlig. Vi er bare glad for at han vil være styremedlem hos oss, sa Aaser til NA24 i går.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter