*Nettavisen* Sport.

Raser mot dommeren

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

- Dommeren forærte Rosenborg seieren og sendte oss ned i søla. Nå er jeg rett og slett forbannet, raser Allan Gaarde.

30.10.06 05:36

TRONDHEIM (Nettavisen): ROSENBORG – VIKING 4-1: Viking-kapteinen raste mot trioen i svart etter oppgjøret mot Rosenborg. I tur og orden ramser han opp hendelser som ble avgjørende for kampen og der han mener Jonny Ditlefsen var på bærtur:

- Vi ble snytt for en klar straffe i første omgang da Peter Abelsson ble holdt i RBK-feltet, i forkant av 3-1-målet overså dommeren at ballen ble slått ut av hånda på keeper Mattias Asper og det andre gulkortet han ga meg var bare tull. Kort sagt elendig dømming, sier Gaarde.

Han mener fullt og fast at Viking godt kunne vunnet denne kampen dersom dommeren ikke hadde gjort så mange feil.

Best i første
- I første omgang var vi bedre enn hjemmelaget. Etter pausen holdt vi følge med Rosenborg helt til de fikk 3-1 målet – en scoring som utvilsomt skulle vært annullert. Det er for jævlig, sier Gaarde og rister på hodet.

Når lagkameratene skal slåss for livet mot sølvguttene fra Bergen neste helt, sitter Viking-kapteinen på tribunen.

- Jeg laget to frispark i denne kampen, likevel fikk jeg to gule kort og ble sendt i garderoben. Fryktelig, sier han og gremmes over at han ikke får være med når rogalendingene skal kjempe for å overleve i toppserien.

- Vi må slå Brann i tillegg til at vi må ha litt hjelp av et par andre lag. Det er ikke annet å gjøre enn å gi alt og håpe på det beste, slår han fast.

Oppgitt Nordli
Mens Gaarde mildt sagt var forbannet da han kom ut av garderoben, valgte Tom Nordli å ta en langt lunere variant. Etter å ha løpt Lerkendal rundt etter dommertrioen da kampen var over hadde tydeligvis tømt Viking-treneren for adrenalin.

- Det er ille når dommerens avgjørelser får så store konsekvenser. Men det er menneskelig å gjøre feil – opptil flere i samme kamp, sukker en oppgitt Nordli, som står ovenfor en formidabel utfordring den kommende uka.

- Jeg må virkelig gruble over hvordan laget som møter Brann skal se ut. Både Jørgen Tengesdal og Allan Gaarde må stå over matchen. Det blir vanskelig, men jeg vi skal selvfølgelig gjøre alt som står i vår makt for å slå Brann, sier Nordli og rusler ut i snøværet mens drøye 21.000 trøndere hyller årets seriemestere. Kontrastene er store mellom Stavanger stadion og Lerkendal for tida.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.