Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Dorthe: «For en vits!»

TV 2-profilen får hard medfart etter OL-debuten.

Selv om OL i Sotsji offisielt ikke åpnes før fredag, har lekene tyvstartet med flere øvelser allerede torsdag.

Blant dem har kunstløp for menn stått på programmet, der TV 2-profilene Christer Tornell og Dorthe Skappel er kommentatorer.

Da det ble kjent i høst at nettopp Skappel skulle være kommentator under Sotsji-OL, var det flere som reagerte på dette valget.

Var skeptisk
Overfor VG Nett uttrykte kunstløpsekspert Anna Pusjkova, som er kunstløpskoordinator i Norges Skøyteforbund, sin skepsis til programlederen.

- Skappel har jo ingen kunnskap om kunstløp. Jeg er helt sikker på at Skappel ikke ser forskjell på en trippel og en kvadrupel, sa hun til avisen.

Og etter Skappels debut som OL-kommentator torsdag ettermiddag, kan mye tyde på at Pusjkova hadde et poeng når hun uttalte seg i saken.

50-åringen, som kanskje er best kjent som programleder for God Kveld Norge på TV 2, får nemlig hard medfart på sosiale medier etter debuten.

TV-profilen blir stemplet som både kunnskapsløs og direkte slem i noen av kommentarene hun kommer med om utøverne.

«Dagens Dorthe»
En Twitter-bruker kommenterer for eksempel: «Dagens Dorthe: - Ikke bare er de russiske, men de ser russiske ut også».

En annen bruker kommenterer: «Hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve dette, men ser på kunstløp og tror det er komikveld. Dorthe Skappel gir alt som kommentator - utrolig».

- Dorthe Skappel og Christer Tornell fikk en tøff OL-start preget av nerver. De lover å komme sterkt tilbake. Kunstløpsendingene fortsetter på Sportskanalen, neste konkurranse er lørdag. Vi lytter til kritikken som har kommet og jobber knallhardt videre med å forbedre sendingene fra kunstløp, sier redaksjonsjef i TV 2 Sporten Christine Espeland om saken.

Under har vi lagt inn et knippe andre tweets av folk som har reagert på TV 2s kunstløpskommentator. Noen positivt og noen negativt.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Her er siste nytt fra Nettavisens livedekning av OL i Sotsji

Kommentarer til denne saken