Dokumentarserien «The Last Dance» om Michael Jordan og resten av det legendariske Chicago Bulls-laget på 1990-tallet har vært en enorm suksess.

Denne uken kunne ESPN, som har rettighetene til serien i USA, opplyse om at det er det mest sette dokumentarprogrammet hos kanalen noensinne, med 5,6 millioner i snitt.

Grant: - Løgner

Dokumentarserien har fått stor oppmerksomhet og høstet svært positive anmeldelser, men ikke alle er like fornøyde med fremstillingen.

En av dem er Horace Grant, som spilte for Chicago Bulls mellom 1987 og 1994.

I dokumentaren får Grant skylden for å ha lekket informasjon fra innsiden av Bulls-garderoben til journalisten Sam Smith, som skrev boken «Jordan Rules».

- Det er rett og slett en komplett løgn. Løgn, løgn, løgn! sier Horace Grant i radioprogrammet Kap and Co på ESPN.

- Hvis MJ hadde et problem med meg, la oss finne ut av det som menn. La oss snakke om det. Eller så kan vi løse det på en annen måte. Likevel går han ut og sender ut den løgnen om at jeg var kilden bak den boka, sier Grant videre.

- Tyster

Grant mener Jordan ved flere anledninger tidligere har vist hvor nådeløs han er dersom han har noe imot noen og at det kommer tydelig fram i det han kaller «den såkalte dokumentaren».

- Hvis du sier noe om han, kommer han til å prøve å ødelegge deg. Han hadde vært venn med Charles Barkley i 20-30 år, og så sa Charles noe om Michael sin ledelse av Charlotte Hornets, og de har ikke snakket sammen siden.

Grant mener i stedet at det er Jordan som viser seg som en tyster i dokumentaren.

- Han kaller meg for tyster, men likevel tar han opp at han i sitt første år i klubben gikk inn på et rom og så lagkameratene sine rundt kokain, gress og damer. Hvorfor i helvete tar du opp det? Hva har det med noe å gjøre? Hvis du vil kalle noen tyster, så er det en forbannet tyster, akkurat der.

Uenig i fremstillingen

Grant mener dokumentaren var underholdende, men hevder 90 prosent var «bullshit».

- Det var ikke ekte, fordi mye av det Jordan sa om lagkameratene sine, fikk Jordan tilbake av lagkameratene sine, men det er redigert ut av dokumentaren, hvis du vil kalle det en dokumentar, sier Grant.

Tidligere har omtalen av Isiah Thomas og hvorfor han ble utelatt fra OL-troppen i 1992 blitt trukket frem som en historie vi ikke får hele sannheten av i dokumentaren.