Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot lønnsryktene

Alanzinho og hans agent Marcelo Di Almeida avviser blankt ryktene om lønnskrav i Premier League-klassen.

Alanzinhos agent Marcelo Di Almeida er meget vred over de påstandene som har kommet ut i media om den brasilianske ballvirtuosens lønnskrav. I dette eksklusive Nettavisen-intervjuet kommenterer han for første gang kravene som tirsdag på Stabæks hjemmeside ble beskrevet som «nesten på Premier League-nivå».

- For første gang gir jeg et intervju som vil fortelle sannheten og ikke det som det ryktes om. Jeg har bare snakket med to personer, Nettavisen og en annen korrespondent her i Brasil. Han lovet å si sannheten, men den sannheten han publiserte, var ikke min, sier Marcelo Di Almeida til Nettavisen.

- 8, 7, 6, 5, 4, 3 millioner. Det er en løgn. Det vi krever, er mye mindre, tordner Di Almeida.

- Vil ha Alanzinho i Stabæk
Både agenten og Alanzinho har kun et ønske, skal man tro Di Almeida.

- Jeg vil gjerne at Alan fortsetter i Stabæk. Han liker klubben veldig godt, og denne situasjonen har gjort ham veldig trist og lei seg. At vi krever 7-8 millioner er en løgn. Vi snakker om mye mindre enn tre millioner kroner.

Agenten minner dessuten om den lave lønnen Alanzinho har hatt siden han kom til Stabæk i 2005.

- Han har ikke fått lønnsøkning siden han kom til klubben for to og et halvt år siden, og han tjener mindre enn 500.000 NOK.

- Lønn på tredjedivisjonsnivå
Lars Bohinen har uttalt at Alanzinhos lønnskrav er (nesten) på Premier League-nivå. Det blåser agenten hans av.

- Det er spillere i tredjedivisjon i England som tjener mye mer enn Alanzinho.

- Tilbudet vi fikk fra klubben er mye lavere enn vi ønsket. Med denne nye kontrakten vil Alanzinho bli nødt til å betale 48 prosent skatt. Dollaren har også blitt mye svakere siden han kom til Stabæk, og det er en annen grunn til at han krever høyere lønn. Den gang fikk han 2,78 reais (den brasilianske valutaen, red. anm.) for en dollar. I dag er kursen på 1,57 for en dollar.

- Klubben vil undertegne en ny kontrakt på fire år, mens vi vil ha en kontrakt på tre år. Tilbudet fra klubben er ikke godt nok. Jeg tenker bare på spilleren. Han har en familie i Brasil å forsørge, og siden de har en lav inntekt, må han ha betingelser som gjør det mulig å forsørge dem.

Se video med Alanzinhos familie. (Saken fortsetter under videovinduet)

205407

- Jeg vil gjerne komme til enighet med klubben og med sponsorene. På ett av de tre møtene jeg har hatt med klubben foreslo jeg at klubben kunne skaffe til veie mer penger ved at Alan kunne lage reklamer for sponsorene i Norge. Jeg ønsker ikke å avbryte karrieren hans i Stabæk.

- Jeg var i Norge i april for å diskutere kontrakten hans, men klubben syns det var bedre å vente til etter sesongen.

Har ikke gitt opp håpet
Di Almeida har likevel ikke gitt opp håpet om at Alanzinho fortsatt kan bli værende på Nadderud.

- Jeg skal fortsatt snakke med klubben igjen denne uken., forteller Di Almeida.

Mange Stabæk-supportere har kritisert 23-åringen hardt, og på flere nettsteder får den tidligere Stabæk-yndlingen hard medfart. Di Almeida ber supporterne nå tenke seg grundig om før de går så hardt ut.

- De må se hva Alanzinho har gjort for Stabæk - og fortsatt vil gjøre. De må vite at Alanzinho tenker mye på hva han kan gjøre for å hjelpe familien sin. De som var her i Brasil vet at jeg ikke lyver om forholdene de lever under. Jeg ber supporterne støtte Alanzinho og ikke kritiserer uten å tenke på motivene. De kan gjerne kritisere, men da må de kritisere den som fortjener det, og det er ikke Alan, hevder spilleragenten.

Liten interesse
Di Almeida benekter ikke at det har vært norsk interesse for venstreflanken, men sier likevel at hovedinteressen så langt har vært av utenlandsk opprinnelse.

- Det er blitt sagt at det har kommet mange bud på Alan. Men hittil er det bare rykter. Det eneste konkrete er en klubb i Danmark som jeg hadde møter med onsdag her i Brasil, samt en klubb i Tyrkia som kom med et tilbud direkte til Stabæk. Det er alt jeg vet.

Alanzinho selv støtter sin agent, og er like oppgitt over de kravene som antydes i pressen.

- Det er ikke i nærheten av Premier League-nivå og syv millioner, sier brasilianeren til Nettavisen.

- Det er snakk om maks tre millioner, hevder det populære hurtigtoget på Stabæks venstreside.

Det er dog ikke Lars Bohinen enig i, uten han vil kommentere summene direkte.

- Men kravet ligger ikke langt unna det NRK og TV2 kom med i går, sier Bohinen til Nettavisen.

Full forvirring
Tirsdag meldte de to TV-kanalene at det brasilianske kravet skal ligge på om lag syv millioner i året, men fra kilder i Stabæk-miljøet får Nettavisen vite at kravet skal være langt mindre, og ligge nærmere tre millioner.

Bohinen står likevel på sitt.

- Hadde det vært i den størrelsesordenen skulle jeg likt å se det.

- Hvis det var sant, hvorfor skulle vi da ha gått ut på denne måten? Det ville være en dårlig strategi hvis vi ønsket å selge Alanzinho, når vi går så drastisk til verks vil vi jo skremme mange fra å kjøpe ham.

PS. I en mail til Nettavisen bekrefter Aftenposten at de står ved sitatene, og at Alanzinhos agent skal ha sagt at lønnskravet var på fire millioner kroner i året.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året