RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP PHOTO Francois-Xavier MARIT

Raser mot Mellberg

Sist oppdatert:
Landslagskaptein Olof Mellberg viste åpent sin skuffelse over at tre spillere ikke ville ta straffer mot Nederland. Det gjør legenden Glenn Hysén sint.

- Å henge ut dem som avsto fra å slå straffer, blir helt feil. Han burde naturligvis ha beskyttet sine lagkamerater. Noen avstår jo alltid i kampens hete, sier Hysén til Expressen.

For feig
Mellberg slo den siste straffen som sendte Sverige ut av mesterskapet. Før kapteinen ble spurt, hadde tre andre spillere sagt nei til å slå straffer; Tobias Linderoth, Mikael Nilsson og Andreas Jakobsson.

Linderoth hadde ikke slått straffe siden han var guttespiller, Jakobsson hadde ingen god følelse siden han hadde bommet på sine to foregående straffer, mens Nilsson innrømmet at han var for feig til å slå.

Mellberg hadde aldri slått en straffe på seniornivå før lørdagens fatale miss, men tok ansvar da ingen av de tre andre ville.

Skal alltid stille opp
Etter kvartfinale-tapet ville ikke Mellberg snakke med noen. Han forlot arenaen i en privat bil, tok en matbit, før han gikk og la seg.

- En lagkaptein skal alltid stille opp, selv om han er skuffet og lei seg. Han kan absolutt ikke drite i alt og bare stikke av. Selvsagt er det lov å være skuffet, men som lagets representant så skal du stå der i skiten. Det hører med kapteinsbindet, sier Hysén videre.

Jonas Thern, den tidligere midtbanekjempen, forsvarer Mellberg.

Må ha forståelse
- Etter et sånt tap må man få velge å takle skuffelsen på egen hånd. Det skal vi ha forståelse for. Å være lagkaptein er en vanskelig oppgave. Av og til må man også få lov til å agere som individ også, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere