Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Nordhaugs lag

- Det er forbudt, sier forbannet sykkelsjef.

I fjor skrev Lars Petter Nordhaug under for tradisjonsrike Rabobank.

Den nederlandske sponsoren trakk seg imidlertid fra sykkelsporten etter de mange dopingavsløringene, og laget ble hetende Blanco på starten av årets sesong.

Laget syklet i blått, hvitt og sort, men fikk et ansiktsløft før Tour de France. Da kom Belkin inn som ny sponsor, og laget stilte med nye drakter i verdens største sykkelritt.

- Forbudt
De var grønne på toppen av brystet, så hvite og sorte på magen.

Slik ser også Crélan-Euphony sine drakter ut. Nå anklager sjefen i sykkellaget, Gerard Bulens, det nederlandske storlaget for plagiat.

Bulens skal ha sendt to e-poster til UCI der han klager på Belkins drakter.

- Sett antrekket til Belkin ved siden av vårt og døm selv, sier Bulens til nieuwsblad.be.

- Det er plagiat av reneste form. UCIs reglement forbyr dette.

Se den slående likheten her (ekstern lenke)!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tradisjonsrikt lag
Crélan-Euphony fikk nye drakter før årets sesong, etter at Landbouwkrediet trakk seg ut som hovedsponsor og Euphony kom inn.

Det belgiske laget er kanskje mest kjent som Landbouwkrediet og har vært tilstede i sykkelfeltet i over 20 år, under forskjellige navn.

Laget er et prokontinentallag og er dermed ikke sikret plass i sykkelsportens største ritt. De får imidlertid jevnlig innbydelse til ritt som Flandern rundt og Amstel Gold Race.

En av lagets største stjerner gjennom historien er Yaroslav Popovych som syklet for laget i 2002, 2003 og 2004. I 2003 ble han nummer tre i Giro d’Italia, mens han ble nummer fem året etter.

Slike resultater kan ikke laget lenger vise til. I år har det blitt fattige to seirer for det tradisjonsrike laget. Begge har Sébastian Delfosse stått for.

Blant andre gode ryttere som har syklet for laget er Tom Steels, Ludo Dierckxsens, Maxime Monfort og Tomas Vaitkus.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken