*Nettavisen* Sport.

Raser mot pokergigant

Foto: Lina Olofsson/PokerStarsBlog.nu

Trond Erik Eidsvig fortjente mer, mener norske pokerstjerner.

11.09.08 09:37

Arrangørene bak European Poker Tour (EPT), PokerStars, delte ut en rekke prestisjetunge priser kvelden før EPT Barcelona startet.

I klassen for beste nykommer gikk Trond Erik Eidsvig helt til topps.

Det skulle i grunnen bare mangle, 23-åringen fra Ålesund spilte seg fram til hele tre finalebord forrige sesong, og kom i pengene (var blant de 10 prosent beste, red.anm.) i fem EPT-turneringer. Totalt spilte han inn 3,4 millioner kroner i sesong fire av EPT.

Han var nominert til Årets Spiller, Beste Nykommer, Folkets pris og Journalistenes pris.

Luca Pagano fra Italia, som er sponset av PokerStars, ble kåret til Årets Spiller. Italieneren oppnådde som best en sjetteplass og kom til pengene tre ganger forrige sesong.

Ingen av de nominerte i denne klasse kunne vise til de samme resultatene som Eidsvig, men likevel måtte nordmannen nøye seg med én pris.

- Jeg hadde håpet å bli kåret til Årets Spiller, men er selvfølgelig glad for den prisen jeg fikk, sier Eidsvig til Nettavisen.

Eidsvig vil ikke kritisere juryen, men det nøler ikke pokerfansen og andre spillere med å gjøre. Selv norsk pokers gudfar, Thor Hansen, er nådeløs i kritikken.

- Denne prisen gikk ikke til Luca, men til PokerStars. Fryktelig urettferdig! fastslår Thor Hansen i sitt innlegg på Norges største pokerforum, donkr.com.

Også tidligere EPT-vinner Bjørn-Erik Glenne og europamesterne Jan Olav Sjåvik og Torstein Iversen, sistnevnte for øvrig nybakt nettverdensmester, støtter kritikken mot juryen.

På det velkjente brukerforumet 2+2 skriver "moveras1" at resultatene til Pagano ikke var i nærheten av Eidsvigs, og at "alle må spørre seg om PokerStars selv hadde noe med dette å gjøre", ettersom de sponser Pagano. En annen påpeker at tre av de fire i juryen er tilknyttet PokerStars.

Kanadieren Mike McDonald vant for øvrig Folkets pris, mens briten Julian Thew fikk Journalistenes pris.

Tirsdagstartet den femte sesongen av supersuksessen European Poker Tour med turneringen i Barcelona i Spania. 12 turneringer står på terminlisten denne sesongen, inkludert to i London, én i København og finalen i Monte Carlo i april.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag