Raser mot Raul og Saez

Til tross for at Spania ikke har vært i finalen i et stort mesterskap siden 1984, er landet i dag i sorg og raseri etter gårsdagens nederlag for Portugal. Spesielt Raul får gjennomgå.

21.06.04 13:19

Lagkaptein Raul og landslagssjef Inaki Saez får gjennomgå i spansk media etter tapet for erkerivalen Portugal.

  • «Fullstendig katastrofe!»
  • «Mislykket!»
  • «Ny miss – som vanlig!»

Avisene hadde krigstyper på forsiden av dagens utgaver, der man ikke la fingrene i mellom.

Sparkes?
Landslagssjef Inaki Saez har kontrakt til 2006. Men spekulasjonene går nå høyt om han får lov til å fullføre kontrakten.

Avisa Sport angriper Saez for å bruke en overdrevet konservativ taktikk, og for å ha beholdt den formløse spissen Raul på banen, i stedet for å sette inn Fernando Morientes.

Marca skriver at Saez` jobb er «mer enn tvilsom» etter gårsdagens tap.

Slått ut - som vanlig
Spania har historisk sett vært en av de største favorittene både i EM- og VM-sluttspill, men alltid mislyktes i mesterskapene. Med unntak av EM-seieren i 1964, og finaleplassen i 1984, har stort sett spanjolene skuffet i mesterskap.

EM-sluttspillet i Portugal i år ble intet unntak. Spesielt sved det avgjørende tapet mot erkerivalen Portugal dypt. Portugal hadde aldri slått Spania utenom privatlandskamper, før gårsdagens triumf. Sist Protugal slo Spania i en privatlandskamp var i 1981.

Liten ære
Sportsavisen AS skriver at søndagens tap var nesten enda mer skuffende enn tidligere år.

- Denne gangen var det ikke noe ære, ingen verdighet, ikke noe å klynge seg til, ikke en gang godt spill eller uflaks. Denne gangen fortjente vi alt som skjedde med oss, skriver AS.

Marca skriver at lagkaptein Raul var den største skuffelsen.

- Fra Raul forventer vi oss det maksimale. Og han har ikke vært i nærheten av det, verken i spill eller antall mål, skriver avisen.

Real Madrid-spissen måtte forlate mesterskapet uten nettkjenninger denne gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag