*Nettavisen* Sport.

Raser mot trener-oppførsel

Dommerkonsulent Reidar Bjørnestad i Norges Fotballforbund mener trenerne må skjerpe sin oppførsel overfor dommerne. På ti dager har fire markante trenere hatt sine utbrudd mot dommerne.

27.10.03 13:52

Kjetil Rekdal sparket ballen i retning dommer Terje Hauge etter kampslutt på Ullevaal stadion søndag.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skjøt ballen etter dommer Terje Hauge etter at kampen mellom Vålerenga og Lyn ble blåst av i går. Ballen holdt på å treffe Hauge i hodet.

Tidligere har både Ståle Solbakken, Harald Aabrekk og Lars Tjærnås kommet med verbale utfall mot kampledere. Det får dommersjefen til å reagere.

En grense
- Jeg har forståelse for at det står mye på spill i de siste serierundene. Men det er en grense for hva som kan tolereres.

- Først og fremst synes jeg de gjeldende trenerne sjøl bør vurdere hvilken rett de tror de har for å gå ut på som de gjør mot dommerne. Dernest mener jeg at arbeidsgiverne nøye må se på hva slags signaler en arbeidsleder (treneren) har overfor Fotball-Norge, sier Bjørnestad til TV 2 Nettavisen.

Forslag
Lovsjef i Norges Fotballforbund, Thor Grønnerud, er enig i at det har vært en del uheldige episoder med trenere involvert i det siste. Det kan komme en lovendring på Fotballtinget i mars, som slår ned på trenerens oppførsel.

- Etter det jeg erfarer, kan det bli fremmet et forslag på Tinget som gir adgang for at en trener må stå over en kamp umiddelbart, dersom han blir vist bort fra benken, sier han til TV 2 Nettavisen.

Grense
Også trenerforreningens leder, Cato Holm, er enig i at det finnes en grense for hva som kan tolereres.

- Men samtidig kan jeg også si at jeg forstår trenernes situasjon. Det er et uttrykk for engasjement. Men jeg synes også at trenere må være ærlige nok til å si: "Der gikk jeg over streken".

- Det er imidlertid ikke alltid like lett, i og med at de vet at slike ting blir grepet fatt i direkte av meida, og at det sannsynlig at det blir laget noe på det, sier han.

Ikke ennå
Når det gjelder den konkrete saken med Kjetil Rekdal, har ikke Grønnerud på det nåværende tidspunkt mottatt noen kamprapport, men at den vil foreligge utover kvelden eller morgendagen.

Det er derfor foreløpig uklart om saken får et etterspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.