Underveis i tirsdagens VM-kamp mellom England og Wales gikk Neco Williams ned for telling etter å ha blokkert et knallhardt skudd fra Marcus Rashford med hodet.

Nottingham Forest-vingbacken måtte motta behandling ute på banen en liten stund før han etter hvert fikk klarsignal til å fortsette å spille.

Men tolv minutter senere gikk Williams i bakken igjen, etter å ha fått nok en trøkk. 21-åringen måtte ut på sidelinjen før han ble byttet ut for Connor Roberts.

Les også: Iran-stjerne til Nettavisen: – Tungt psykisk og fysisk

– Totalt uakseptabelt

Flere reagerte imidlertid på at Williams fikk fortsette å spille etter han gikk i bakken den første gangen, ettersom han fikk en så voldsom smell mot hodet. En av de som ikke syntes noe om det var ekspert Chris Sutton.

Han har i lengre tid vært en pådriver for en endring rundt fotballens holdninger til hjernerystelser.

– Wales tar av Neco Williams over ti minutter etter hans første hodeskade. Totalt uakseptabelt, men det er det som er normen i fotballen, skrev han oppgitt på Twitter underveis i kampen.

Den tidligere Blackburn- og Celtic-spissen er ikke alene i kritikken. Også Jermaine Jenas stusset over håndteringen av Williams.

– Du kommer aldri til å bytte deg selv av. Det er problemet, du kommer deg aldri av banen, sa han på BBC sin sending.

Den britiske veldedighetsorganisasjonen Headway jobber med problematikken rundt hodeskader. Administrerende direktør Luke Griggs ser rødt etter at behandlingen av Williams.

– Dette er den andre hendelsen i VM hvor en spillers hjernehelse ikke har blitt prioritert. Leger blir tvunget til å gjøre raske vurderinger under press, noe som resulterer i at spillere får lov til å bli værende på banen til tross for mistanke av i det minste en tvil om potensiell hjernerystelse, sier han i en uttalelse.

Han mener Fifa og dommerorganet IFAB er nødt til å gjøre noe, og foreslår å få inn et midlertidig bytte for spillere med hodeskade.

– Selvtilfredsheten når det kommer til hjernehelse er ærlig talt sjokkerende, det er på tide å ta kontroll over denne situasjonen og passe på spillerne, mener han.

Les også: Omdal ut mot skandaletildelingen: – Hører ikke hjemme i vår moderne verden

– En stor skam

Tirsdagens hendelse med Williams er som Griggs sier ikke første gang en spiller i VM har fått fortsette å spille etter en hard smell mot hodet.

I Englands åpningskamp mot Iran ble Iran-keeper Alireza Beiranvand værende på banen til tross for en voldsom kollisjon med en av hans lagkamerater.

Beiranvand forsøkte flere ganger å reise seg, men virket omtåket og hadde åpenbart store smerter. Likevel valgte det iranske lagets medisinere å gi grønt lyst til at keeperen kunne fortsette kampen.

Les også: Ronaldo skapte VM-overskrifter. Etter kampen sendte han melding til Piers Morgan

Keeperen holdt ikke ut lenge, og måtte senere signalisere at han måtte byttes ut. Håndteringen av Iran-keeperen skapte heftige reaksjoner.

Også den gangen reagerte Griggs hardt.

– Det er en stor skam at Iran-keeperen Alireza Beiranvand fikk bli på banen. Det er irrelevant at han gikk av ett minutt senere, han burde ikke ha blitt værende på banen i ett sekund, langt mindre ett minutt, sa han til PA.