Obosliga-klubben Stjørdals-Blink er i en økonomisk krise, og styret i klubben har dermed sett seg nødt til å komme med et forslag hvor spillerne må ta et lønnskutt ned til minstelønn, som vil si rundt 4000 kroner i måneden.

Gauseth rister på hodet over dette lønnsforslaget, og sier han måtte dobbeltsjekke om det faktisk stemte da han fikk vite om tilbudet Stjørdals-Blink-spillerne fikk.

– I mangel på det bedre ord – det er sinnssykt, sier han til Nettavisen.

Les også: Kommer med sjokkopplysninger om superstjernen

– Utrolig manglende respekt

Onsdag ettermiddag kom det frem i en pressemelding at Stjørdals-Blink-spillerne ikke går med på forslaget om minstelønn.

«Vi i spillergruppa i Stjørdals-Blink er fortvilet over den økonomiske situasjonen klubben er i. Styret har gitt spillerne et tilbud om nye kontrakter, som i realiteten betyr et så stort lønnskutt at det hadde blitt en umulig situasjon for oss å gjennomføre i praksis».

Styreleder Erling Johansen sier i den samme pressemeldingen at de har «stor forståelse for de beskrivelsene og medmenneskelige utfordringene som spillerne står i, i forbindelse med redningsaksjonen for klubben».

Gauseth, som er fotballekspert i Discovery, har imidlertid ikke forståelse for lønnsforslaget styret i klubben kom med.

– Jeg synes det er en utrolig manglende respekt for en yrkesgruppe, og det er noe særskilt for fotballspillere. Det er ikke noe ordentlig jobb det tydeligvis. Det er bare å drite i at dem har forpliktelser på sin side, og lån og folk dem må ta seg av. Da er det bare å sette som et krav at dem skal ned på 4000 kr i måneden, sier Gauseth.

Les også: Liverpool-legende krever alkoholforbud i Premier League

– Helt utenkelig

Den tidligere Mjøndalen-spilleren gikk selv ut på Twitter og sammenlignet Stjørdals-Blink-spillernes situasjon med hvordan det hadde sett ut om det var sykepleiere det var snakk om.

Han mener dette aldri ville skjedd i en annen yrkesgruppe.

– Andre yrkesgrupper er forskånet fra sånne typer tiltak. Du så jo bare hvor sykt det var i den tweeten jeg skrev om sykepleiere. Det er helt utenkelig. Men fotballspillere er noen det tydeligvis er greit å rakke ned på og rasere den personlige økonomien til, sier han.

– Er det ikke naturlig at spillerne også er med å drar lasset når klubben er i krise?

– Selvfølgelig. Spillerne kan selvsagt være med å dra lasset, den synes jeg er på sin plass, men at dem skal få rasert sin personlige økonomi på grunn av beslutninger de ikke har tatt, det er uhørt. Og det går selvfølgelig ikke an, svarer Gauseth.

Han tror imidlertid at flere av spillerne har lyst til å bidra for klubben, men mener at spillerne ikke kan bære den tyngste børen selv.

Les også: Brækhus vil gjøre som Northug og Haaland: – Det kan bli ampert

Har satt deadline

Torsdag fikk Stjørdals-Blink hjelp fra kommunen, men et av premissene for at et lån på to millioner skulle stå i garanti av kommunen var at minstelønnsordningen ble gjennomført.

Ifølge TV 2 har klubben allerede kuttet 700.000 kroner i kostnader de siste måneden, men de mangler fortsatt 3,3 millioner for å komme i mål.

Nettavisen har vært i kontakt med styreleder Johansen, som sier han ikke vil gi noen kommentarer til denne saken og Gauseth sine uttalelser.

– Vi er inne i en siste fase av prosessen som går i klubben. Deadline er som sagt i morgen. Vi ønsker å avvente videre kommentarer til fristens utløp, skriver Johansen i en SMS til Nettavisen sent onsdag kveld.