HTC-rytteren Danny Pate har sett seg lei på de mange problemene med behandlingen av de forskjellige dopingsakene.

Alberto Contador testet som kjent positivt under fjorårets Tour de France. Han ble etter hvert frikjent av det spanske forbundet, men saken er nå anket til CAS. Inntil videre er ikke spanjolen utestengt, og får lov til å kjøre Tour de France.

- Det er et problem med behandlingen og de nasjonale forbundene når det kommer til doping. Noen forbund behandler ikke løperne deres på riktig måte. Alle burde bli behandlet av samme domstol fordi noen nasjoner er snillere enn andre. Se på det italienske og spanske forbundet. Det er en stor forskjell der, sier Danny Pate til cyclingnews.com.

Vil du vinne en racersykkel? Eller mobil? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Lengre dommer
Danny Pate trekker fram Phillip Zajicek som et eksempel. Han ble utestengt på livstid etter bruk av doping.

- Jeg vet ikke detjalene, men han stjal omtrent 50 000 dollar året. Og så er det de som stjeler flere millioner dollar, og gjør akkurat de samme forbrytelsene. De får to år, og får gode kontrakter når de kommer tilbake.

HTC-rytteren synes det er rart at ryttere som Riccardo Ricco ikke blir utestengt på livstid.

- Hvorfor ble ikke Ricco utestengt på livstid? Det er sinnssykt for meg.

Pate mener at tiden er inne for å tenke på lengre straffer for doping. Han mener at 18 måneders utestengelse er for lite dersom man gir informasjon.

- Jeg mener minst to år straff mot informasjon. Men det burde vært mer, forklarer amerikaneren.

Prøver
Pate mener også at ryttere ikke bare kan komme tilbake og beklage å ha dopet seg. Han mener at man må vise at man har forandret seg, og vise at man virkelig tar avstand fra doping. Han trekker fram britiske David Millar som en sånn person.

- Han har betalt boten ved å ha brukt mye tid på å kjempe mot doping etter dommen. Alt som har med EPO, blodposer og matchende DNA trenger en livstidsdom.

Amerikaneren mener at problemet er på bedringens vei, men at sykkelsporten fortsatt har en god vei å gå, men at det prøves innen sykkel.

- Sykkelsporten prøver i alle fall å gjøre noe med det, mener 32-åringen.

PS: I 2008 ble Danny Pate nummer to på etappen til Prato Nevoso. Simon Gerrans vant.