RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rashford brøt Englands tapsrekke

Sist oppdatert:
England ble kjørt over av Sveits i første omgang, men etter pause sørget Marcus Rashford for 1-0-seier. Den kom etter tre strake engelske tap.

Det var Englands første seier siden Sverige ble slått i VM-kvartfinalen i juli. Siden hadde «Three Lions» kommet til kort mot Kroatia, Belgia og Spania. Et fjerde nederlag ville vært historisk med negativt fortegn. En så lang tapsrekke har England aldri hatt.

Heldigvis for landslagssjef Gareth Southgate unngikk han den rekorden i tirsdagens privatlandskamp i Leicester. Etter 54 minutter kunne han juble da Rashford instinktivt lurte seg forbi Sveits-forsvaret og prikket inn 1-0 etter et strøkent innlegg fra Kyle Walker.

Det var den unge Manchester United-spissens femte landslagsmål. For første gang scoret han i to England-kamper på rad.

Slet

I første omgang var det svært lite som fungerte for England. Southgate gjorde ni endringer på laget som startet i nasjonsligatapet for Spania på Wembley lørdag. Med så mange bytter slet hjemmelaget tungt med å finne rytmen.

Sveits, som kom til kampen proppfulle av selvtillit etter 6-0-nedsablingen av Island, var klart best de første 45 minuttene. Gjestene dominerte stort og ga tidvis det engelske laget en real leksjon, men scoringene uteble.

Vertene var ikke flinke nok til å gå i press, og det ga ofte den sveitsiske midtbanen altfor mye spillerom. Det hjalp heller ikke at det lyste usikkerhet av Jack Butland i England-buret. Stoke-målvakten fikk en sjelden sjanse av Southgate, men nervene i åpningsminuttene holdt på å koste engelskmennene dyrt.

Shaqiri i stolpen

Etter snaut seks minutter var Butland farlig nær å sparke ballen i eget nett. Like etter prøvde han å spille til James Tarkowski på kanten av 16-meteren, men det var ikke lurt med fire motspillere i nærheten.

Tarkowski havnet i trøbbel og mistet ballen til Liverpools midtbanespiller Xherdan Shaqiri, som hamret til og traff stolpen.

Sveits hadde også sine sjanser etter pause, men de engelske vertene holdt unna og kom seg tilbake på vinnersporet igjen.

Ifølge statistikerne i Opta har England kun tapt én av sine 20 siste hjemmekamper som ikke er spilt på Wembley. Den gode rekken fikk et nytt tilskudd tirsdag. Det ene tapet kom mot Spania på Old Trafford i 2007.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere