Gå til sidens hovedinnhold

Rashford med oppsiktsvekkende uttalelse: - Hadde jeg visst det, hadde jeg operert?

Fotball-EM ble en skuffelse for Marcus Rashford, selv om England tok seg helt til finale. Hadde Rashford i etterkant visst hvordan situasjonen hadde blitt, forteller han at han ville operert før mesterskapet.

United-spilleren må nemlig operere skulderen som har plaget ham siden november i fjor. Inngrepet gir trolig et skadeavbrekk fram til oktober. Det anslås at Rashford kommer til å være ute i 12 uker etter operasjonen og dermed går glipp av mange kamper, opp mot 12, i starten av sesongen for både Ole Gunnar Solskjærs United og landslaget.

Under EM fra juni til juli ble det fem korte innhopp på totalt 84 minutter, der ingen av de var på mer enn 26 minutter. Det ene innhoppet var i finalen mot Italia, da han kom inn minuttet før full tid og bommet på straffe i straffesparkkonkurransen. I tillegg satt han to kamper på benken.

I etterkant har Rashford hintet til at han kunne operert skulderen før europamesterskapet i starten av juni, hvis han hadde visst at han ikke kom til å ha en stor rolle med England.

Les også: Norsk Leeds-legende er klar på hva som venter Klaesson

Egoistisk?

Det skjer etter at flere har beskyldt 23-åringen for å være egoistisk da han takket ja til å være med i Englands EM-tropp, til tross for at skulderen ikke var 100 prosent.

- Jeg visste at jeg ikke hadde spilt så mye, hadde jeg dratt? Etterpåklokskap er en nydelig ting, er det ikke, skriver Rashford i et lengre sosiale medier-innlegg, og legger til at ingen ville noensinne takket nei til en mulighet som han fikk, ved å representere landet sitt i en så stor turnering.

Det engelske landslaget har selv kommentert Twitter-posten til Manchester United-spilleren med "Ønsker deg en kjapp , Marcus!".

«Alle har en mening om meg, men det er jeg som kjenner kroppen min best», fortsetter Rashford i innlegget. Han forteller at han alltid vil gi 100 prosent når han er ute på gressmatta, men samtidig at han ikke var 100 prosent i fysisk form under EM.

Les også: Tidligere Manchester United-spiller Rafael om Van Gaal: - Vi ble fortalt at han hatet oss

Svak avslutning

- Jeg ville ikke skuffe noen, men ved å ha sett på mine prestasjoner på tampen av sesongen, føler jeg at jeg har gjort det, skriver han videre i innlegget som har fått nærmere 100.000 likes på Twitter og over 877.000 likes på Instagram.

For etter å ha startet sist sesong meget godt for Manchester United, med sju ligamål på de første 15 ligakampene, ble det bare fire mål på de neste 22 i Premier League. Han delte også sin kjærlighet til klubben i innlegget.

- Da jeg var elleve år, hjalp United meg og familien ut av en veldig vanskelig situasjon. Jeg kommer til å stå i gjeld til klubben. En hver mulighet jeg har til å hjelpe klubben, kommer jeg til å benytte meg av.

Han avslutter innlegget med å skrive at han hadde lært av hele situasjonen og blitt en erfaring rikere av det.

- Vi lever og lærer hver dag, som de sier. Men hva som aldri skal bli stilt spørsmål ved, er min forpliktelse til Manchester United og landslaget.