*Nettavisen* Sport.

Rasisme jaget han bort fra Milan

Foto: Max Rossi / Reuters / NTB

Derfor retunerte Kevin Prince-Boateng til Tyskland.

10.09.13 10:51

På tampen av sommerens overgangsvindu dro midtbanemannen Kevin Prince-Boateng fra AC Milan til Schalke 04.

Den tyske klubben betalte rundt 10 millioner euro for den tidligere Tottenham-spilleren, men mange lurte på hvorfor Boateng ville bort.

26-åringen spiller sin landslagsfotball for Ghana, men er født og oppvokst i Tyskland. Mange tenkte at dette var hovedgrunnen til at han dro til Schalke.

- Rasisme
Nå avslører imidlertid Schalkes klubbdirektør Peter Pieters at det også var andre grunner til at Prince-Boateng ville bort fra italiensk fotball.

- Boateng ville bort fra Italia. Han ville bort på grunn av alle episodene som involverte rasisme, sier Pieters til SportBild.

Rasistisk hets fra tribunene i italiensk fotball er ikke et ukjent fenomen, og flere mørkhudede spillere har fått oppleve dette de sist årene.

Under en treningskamp Pro Patria så sent som i juni i år, gikk Prince-Boateng av banen som et resultat av rasistisk hets fra publikum.

- Avtale
Tidligere lagkamerat av 26-åringen, Kevin Constant, følte seg tvunget til å gjøre det samme i et møte mellom Milan og Sassuolo en måneds tid senere.

- Boateng hadde en avtale med Milan-eier Silvio Berlusconi. Om han hjalp klubben til Champions League, skulle han få dra, sier Schalke-direktøren.

Boateng har skrevet under på en fireårskontrakt med Schalke og allerede fått sin debut for storklubben, som også spiller i Champions League denne høsten.

Kevin Prince-Boateng startet karrieren i Hertha Berlin, før han dro videre til Tottenham i 2007. han har senere spilt for Borussia Dortmund, Portsmouth og nå sist Milan.

26-åringen spilte aldersbestemt fotball for Tyskland helt fra U15-nivå og opp til U21-nivå, men spiller nå altså landslagsfotball for Ghana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag