Gå til sidens hovedinnhold

Rasmus Hansson: - Kan være nødvendig å ofre Johaug for å redde idretten

- Det er blodig urettferdig.

- Det kan være helt nødvendig å ofre Therese Johaug for å redde idretten. Det er fryktelig synd på Johaug, men internasjonal toppidrett har sendt seg selv i et uføre som er så ødeleggende at det er helt nødvendig å ta drastiske grep, sier Rasmus Hansson, nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne (MDG), til Nettavisen.

Les: Knusende dom for Johaug - mistet OL

Se pressekonferansen med Therese Johaug her:

Hansson er tirsdagens gjesteredaktør i Nettavisen.

Les også: Valg 2017: Topp-politikere skal være gjesteredaktører i Nettavisen

Fikk streng dom

Johaug ble tirsdag dømt til 18 måneders utestengelse. Det betyr at Johaug ikke får delta i vinter-OL i Sør-Korea neste år.

Den norske skistjernen ble opprinnelig ilagt 13 måneder utelukkelse fra idretten, men Det internasjonale skiforbundet anket dommen, og ønsket en strengere straff.

Les også: Johaug-pressekonferanse 12.15 tirsdag

Les også

Eks-milliardær Korsgaard: - Næringslivet bør ta Johaug-regningen

Les også

Tomas Pettersson: - Er Johaug naiv eller arrogant?

Det støtter Hansson, som understreker at han ikke mener Johaug har gjort noe veldig galt. Samtidig mener MDG-politikeren at konsekvensene ved en frikjennelse eller en veldig mild dom er så store at det ikke finnes noen annen utvei. Derfor bør det statueres et eksempel.

- Det er skrekkelig urettferdig, men selv de snilleste flinkeste reneste utøverne havner i dette uføret. Det er det samme med Sundby. Han har ikke gjort noe kritikkverdig i det hele tatt, men gråsonene er blitt så vanskelige at toppidrett generelt har et kjempeproblem. Man må være steinharde hvis man skal ha noen sjanse om å komme ut av uføret. Hvis ikke, sklir det ut, sier Hansson.

Les også: Nordmenns framtidstro tilbake på topp

Vil føre til spekulasjoner

Han mener at det motsatte, frikjennelse eller en mild dom, vil bare føre til evige spekulasjoner og mistenkeliggjøring rundt toppidretten.

- Derfor ser jeg ingen annen utvei. Det er helt sikkert at hvis Johaug blir frifunnet eller får en mild dom, så blir det en hav av spekulasjoner dels rundt henne, men først og fremst rundt idretten som helhet, sier Hansson.

Nettavisen kommer med siste nytt fra Johaug-saken her.

Er du enig at Johaug må ofres? Si din mening i kommentarfeltet.

Les også

Nordmenns framtidstro tilbake på topp

Kommentarer til denne saken