RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Rasmussen: - Contador får to år

Sist oppdatert:
Mens den danske antidopingsjefen mener avgjørelsen er utforståelig.

Både Michael Rasmussen og sjef i Anti Doping Danmark Jens Evald har kommet med sine betraktninger rundt Alberto Contadors dom.

36-årige Rasmussen, som er aktuell med et nytt UCI-registrert sykkellag , tror ikke siste ord er sagt i spanjolens sak. Han forventer en anke fra WADA.

Evald stiller seg spørrende til at det endte med ett års utestengelse. Han forventet frikjennelse eller to år.

DISKUTER CONTADORS SAK HER!

- En stor fisk
Rasmussen trekker en parallell til italienske Alessandro Colo. Han testet positivt for clenbuterol på siste etappe av Vuelta Mexico i fjor. 24-åringen kjørte for ISD-Neri før han ble tatt.

- Han fikk ett års utestengelse fordi han, som Contador, hevdet å ha spist forurenset kjøtt, uttaler Rasmussen til tv2sporten.dk i følge cyclingnews.com.

Rasmussen tror WADA, verdens antidpongbyrå, vil anke Contadors dom til CAS, den internasjonale voldgiftsretten for sport, og at dette vil resultere i at Contador blir suspendert i to år i stedet for ett. Selv om dette ikke skjedde i Colos sak.

- Selv om det ikke skjedde da Colo fikk ett års utestengelse i en lignende sak, tror jeg det skjer nå. Det er forskjell på små og store fisker, sier «Kyllingen».

Stiller seg uforstående
Sjefen i det danske antidopingbyrået Jens Evald skjønner seg ikke på dommen spanjolene har presentert.

- Jeg har hele tiden ment at han enten skal få to år eller frifinnes. Ett år forstår jeg ikke, derfor vil jeg gjerne ha en begrunnelse, sier Evald til Berlingske ifølge tv2sporten.dk.

- Contador har hele tiden sagt at han fikk det i seg ved å spise en biff. Hvis de tror han skal han frifinnes, hvis ikke skal han ha to år. Men la oss vente og se, jeg venter på en offisiell melding, fortsetter Evald.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere